חזה עוף עם תפוחי אדמה

תבשיל קל ומהיר הכנה לימים עמוסים ובכלל..
יש ימים שאין לי חשק לבשל בגלל סיבה כזו או אחרת והחדשות בימים האחרונים די משביזות..
אז בימים האלה אני מבשלת משהו קליל שלא מצריך ממני יותר מדי מחשבה או מאמץ.
יכולה לומר לכם מניסיון שילדים מאוד אוהבים את האוכל הזה.
אגב, תוכלו להכין את המתכון הזה עם פרגיות או נתחי עוף , מה שבא לכם.

המרכיבים:
800 גרם חזה עוף חתוך לרצועות.
2 בצלים גדולים פרוסים לרצועות
5-6 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לפלחים
2 כפות סילאן
כפית חווייאג’
כפית שטוחה כורכום
חצי כפית פלפל לבן/שחור
מלח לפי טעם
מעט כוסברה קצוצה
1/3 כוס שמן


אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר ומוסיפים את רצועות חזה העוף.

צורבים במשך כמה דק’ ומוסיפים את רצועות הבצל.

ממשיכים לצרוב על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב עוד כ 7 דק’.
מוסיפים את פלחי תפוחי האדמה ואת כל התבלינים למעט הכוסברה.

מערבבים היטב במשך כ 5 דק’ נוספות.
מוסיפים 2.5 כוסות מים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
מנמיכים להבה לבינונית ומבשלים כ 20-25 דק’ או עד ריכוך של תפוחי האדמה.
מוסיפים כוסברה קצוצה ומבשלים עוד 2-3 דק’.

8 תגובה

  • פנינה
    Posted 1 ביוני 2022 14:34 0Likes

    נשמע מעולה!
    ויתרתי על המים ונשרף לי 🙂
    אז לא להתחכם חברה
    סה”כ היה טעים 🙂

  • מזל
    Posted 18 באוקטובר 2022 16:14 0Likes

    היי,
    לדעתך, פרגיות במקום חזה עוף יילך טוב?

  • אפרת
    Posted 15 בנובמבר 2022 21:13 0Likes

    הכנתי!
    יצא ממש טעים
    ומתכון ממש קליל
    תודה

  • חן
    Posted 20 בדצמבר 2022 8:42 0Likes

    היי ענת, האם מתאים עם רצועות פילה עוף?

  • ענת
    Posted 9 בינואר 2024 9:11 0Likes

    נראה מעולה .אם עושה חצי קילו – כמות התבלינים משתנה?תודה

כתיבת תגובה