אורז ירקות

אתמול התקיים אצלי אירוע גדול ומשמעותי שהצריך ממש מבצע צבאי! הן בדיסקרטיות והן בהכנות.. הערב עבר על הצד הטוב ביותר ואני הכי גאה בעצמי! יצאתי מגבולות הנוחות שלי והשתלטתי על הכל ביד רמה.
הבוקר התעוררתי כאילו אני אחרי חתונה😉 מכינה מנה קלילה בהתאם. ביקשתם מנות צמחוניות ואני מקשיבה לכם.
תוכלו להגיש כתוספת לצד מנה בשרית או לצד סלט ירקות הורס. כך או אחרת זו מנה טעימה וקלה להכנה.

המרכיבים:
2 כוסות אורז יסמין/בסמטי שטוף ומסונן
3/4 כוס עדשים ירוקות מסוננות (קפואות מהסופר)
2 גזרים קלופים וחתוכים לג׳וליאנים
פלפל אדום קצוץ (גמבה)
בצל בינוני קצוץ
2 שיניי שום כתושות
1/3 כוס שמן
3.5 כוסות מים רותחים
כפית שטוחה מלח (לפי טעם)
כפית מחוקה כורכום
1/2 כפית פלפל לבן/שחור
רבע כפית קינמון

אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הבצל. מטגנים במשך כ 10 דקות על להבה גבוהה עד הזהבה עמוקה.
מוסיפים את הגזרים הפלפל והשום, מערבבים ומטגנים כ 2-3 דקות.
מוסיפים את האורז, התבלינים והעדשים.
מערבבים ומטגנים עוד 4-5 דק׳.
מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים, סוגרים את הסיר ומנמיכים להבה למינימום.
מבשלים כ 20 דקות.
מכבים להבה, מערבבים בזהירות עם מזלג ומכסים את הסיר שוב ל 5 דקות.

1 תגובה

  • ליאת
    Posted 16 במרץ 2023 11:32 0Likes

    יצא פשוט מושלם!!!

כתיבת תגובה