תפוח אדמה עם ברוטב פטריות של הקניון

אני לא יודעת אם זה המלחמה או מזג האוויר שהתקרר אבל לאחרונה אני מחפשת לאכול אוכל מנחם.. כזה שיחמם את גופי ואת ליבי.. אולי בכדי להקל על המראות הקשים. הבוקר התעוררתי במוד מושחת למדי ועד שסיימתי לארגן את הבית כבר נפלה ההחלטה. תפוח אדמה מוקרם כמו של הקניון רק טעים יותר!! מצריך קצת הכנה אבל שווה כל דקה!

המרכיבים:
5-6 תפוחי אדמה בינוניים/גדולים שטופים עם הקליפה!
שמן זית להברשה
נייר אפייה ורדיד אלומניום לעיטוף

לרוטב שמנת פטריות:
2 סלסלות פטריות טריות חתוכות דק
בצל בינוני קצוץ
שן שום מגורדת
מיכל שמנת מתוקה /שמנת לבישול (250 מל, אחוזי שומן לבחירתכם)
כפית שטוחה מלח
קורט אגוז מוסקט
חצי כפית פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן זית
כף מלאה חמאה
עירית קצוצה (לא חובה)

למילוי:
כוס וחצי גבינת מוצרלה מגורדת/צהובה אחרת

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 200 טורבו.
מברישים את תפוחי האדמה בשמן זית ועוטפים כל אחד בנפרד בנייר אפייה ורדיד אלומניום.
מניחים בתבנית ומכניסים לתנור עד ריכוך מלא (כשעה-שעה וחצי)

מחממים שמן וחמאה במחבת ומוסיפים בצל קצוץ. מטגנים כ 5 דקות ומוסיפים את הפטריות.
מטגנים עד אידוי נוזלים ומוסיפים שום מגורד ותבלינים. מטגנים עד הזהבה של הפטריות.
מוסיפים מיכל שמנת מתוקה ומבשלים תוך כדי ערבוב עוד כ 5 דקות. מוסיפים כף עירית קצוצה ומערבבים.

מוציאים את תפוחי האדמה מהניירות וחורצים במרכז. בעזרת מזלג מועכים מעט את החלק הפנימי.
מפזרים גבינת מוצרלה ומעל 2-3 כפות של רוטב הפטריות.
ממשיכים כך עם כל השאר..
מפזרים עוד קצת גבינת מוצרלה ומחזירים לתנור לעוד כ 10 דקות.
מפזרים מעט עירית קצוצה ובתאבון.

כתיבת תגובה