אחרונות חביבות לחג החנוכה, צ’ורוס! אבל הפעם קצת אחרת..
כן, תוכלו להכין אותם לפי הצורה הארוכה והמסורתית, אני קצת התפרעתי.
זילפתי פחזניות, הקפאתי, טיגנתי ומילאתי בשוקולד.. אני כבר מזהירה אתכם, זה מטורף!
זה מושחת וזה טעיםםםםם!!!! חבל על הברברת בואו נתחיל..
המרכיבים:
250 מל מים ( כוס מדידה)
150 גרם קמח ( כוס+ כף גדושה)
100 גרם חמאה
4 כפות סוכר
חצי כפית מלח
חצי כפית מחית וניל
3 ביצים L
שמן עמוק לטיגון
לציפוי:
כוס סוכר + כפית קינמון
לטבילה/מילוי:
שוקולד /ריבת חלב/גנאש שוקולד וכו׳
אופן ההכנה:
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2021/12/צורוס-1-1.jpg)
מניחים בסיר את המים, החמאה, הסוכר, מחית הווניל והמלח ומביאים לרתיחה.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2021/12/צורוס-3-1.jpg)
מחכים עד המסה מלאה של החמאה. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2021/12/צורוס-4-1.jpg)
ממשיכים לערבב עוד כדקה שתיים בכדי לוודא שהבצק התייבש ומסירים מהאש.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2021/12/צורוס-5-1.jpg)
מעבירים את הבצק לקערת המיקסר עם וו גיטרה. מערבלים את הבצק במהירות בינונית במשך כ 4-5 דקות לצינון.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2021/12/צורוס-6-1.jpg)
מוסיפים את הביצים, כל פעם אחת. לא מוסיפים עד שהראשונה נטמעה. הבצק מתפרק אבל אל דאגה הוא מתאחד בסוף.
מערבלים עוד כ 2 דקות.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2021/12/צורוס-8.jpg)
מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר משונן. מזלפים פחזניות על ריבועי נייר אפייה ומכניסים למקפיא ל 40 דקות לפחות.
מחממים שמן ל 170 מעלות.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2021/12/צורוס-10.jpg)
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2021/12/צורוס-11.jpg)
מטגנים את הפחזניות הקפואות עד הזהבה משני הצדדים. (שימו לב, הן אמורות להתנפח)
מצננים קלות וממלאים בממרח שוקולד שאוהבים.
מגלגלים בסוכר והקינמון.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2021/12/צורוס-13.jpg)
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2021/12/צורוס-15.jpg)
אפשרות נוספת, מזלפים רצועות באורך 4-5 ס”מ ישירות לתוך השמן החם כאשר בכל פעם חותכים את הרצועה בעזרת סכין.
מטגנים עד הזהבה ומעבירים למסננת ושוב, מגלגלים בסוכר והקינמון .