פוטטו צ’יפס

לא הצלחתי להחליט איך לקרוא למנה. בניראות זה פוטטו ובהכנה זה צ’יפס אז הלכתי על פוטטו צ’יפס😉
אם יש משהו שההולנדים יודעים להכין זה צ’יפס ולמה? בגלל זן תפוחי האדמה וגם בגלל אופן ההכנה..
זה לא עוד צ’יפס רגיל. למתכון הזה תצטרכו הכנה מראש אבל תאמינו לי שווה כל דקה של המתנה!!
הקריספיות של הצ’יפס זה לא משהו שהכרתם עד היום. אני השתמשתי בתפוח אדמה הולנדי שהוא נחשב לתפוח אדמה “יבש” עם מעט מאוד נוזלים ומכאן הקריספיות שלו יחד עם זאת תוכלו להשתמש בתפוח אדמה באטר או דזירה (האדום והמוכר) רק תעשו לי טובה אל תוותרו אל שום שלב לתוצאה מירבית.

המרכיבים:
2 קג תפוח אדמה הולנדי (או כמות שתתאים למס׳ הסועדים)
שמן לטיגון עמוק
מלח טלנטי/רגיל

למטבל:
כף גדושה מיונז
2 כפיות קטשופ
כפית חרדל

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 200 מעלות (חום סטטי)
שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומייבשים.

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את תפוחי האדמה.
אופים עד ריכוך מלא (כשעה) מוציאים מהתנור, מצננים צינון מלא ומכסים.
מכניסים למקרר למינימום 4-5 שעות. פורסים את תפוחי האדמה לפלחים עבים.

מחממים שמן לטיגון עמוק!

מטגנים עד הזהבה עמוקה ומעבירים לרשת. מערבבים את מרכיבי המטבל ובתאבון.

הערות למתכון:
אני השארתי את הקליפה לתוספת קריספיות אך העניין נתון לשיקולכם. אפשר עם ואפשר בלי.

כתיבת תגובה