טוב זה לא סוד שאני מכורה לקינואה! המפגש הראשון שלי עם קינואה היה אצל תזונאית לפני הרבה שנים שהמליצה לי עליה כתוסף להעלאת הברזל
(הגעתי בגלל אנמיה) היחסים בינינו היו מורכבים בהתחלה אבל רק עד שלמדתי איך לבשל אותה, מאז אנחנו החברות הכי טובות. אני משלבת קינואה בסלטים ובתבשילים כתוספת או כמנה עיקרית. אגב, היא מעולה לצמחוניים/טבעוניים בגלל החלבון שבה.. בקיצור, אחרי שחפרתי לכם, לכו לקנות קינואה ותתחילו להתאהב..

המרכיבים:
כוס קינואה שטופה
2 כוסות מים

2 גזרים חתוכים לגפרורים
סלסלת פטריות שמפיניון/פורטובלו חתוכות לרבעים
3 בצלים ירוקים קצוצים
פלפל צ׳ילי אדום פרוס דק
3 שיניי שום כתושות
רבע צרור פטרוזיליה
3-4 כפות שמן זית

רטבים:
2 כפות רוטב סויה מתוקה
2 כפות רוטב סויה איכותי
כף רוטב טריאקי
3 כפות סילאן טבעי
חצי לימון סחוט
חצי כפית פלפל
חצי כפית מלח (לפי טעם)

אופן ההכנה:

מניחים את הקינואה והמים בסיר ומביאים לרתיחה.
מבשלים כרבע שעה או עד הופעת סליל לבן של גרגירי הקינואה.
מסננים ושוטפים היטב.
בסיר מחממים שמן ומוסיפים את שיניי השום.
לאחר כדקה מוסיפים את רבעי הפטריות ומקפיצים כ 5 דק׳ על להבה גבוהה.

מוסיפים את הגזר, הבצל הירוק והצ׳ילי ומקפיצים עוד 2 דק׳.
מוסיפים את הרטבים המלח הפלפל ומערבבים היטב.
מוסיפים את הקינואה המסוננת, מערבבים היטב במשך כ 2 דקות ומוסיפים כוסברה קצוצה. מגישים חם/קר

כתיבת תגובה