סלט פרגית צלוייה

אחת המנות האהובות עליי הוא סלט עם פרגית צלוייה. חשוב לי מאוד שהנתח יהיה מטובל היטב ויישאר עסיסי לאחר הצלייה.
אהבה נוספת שלי היא כמובן ירקות והרבה! שילוב בין השניים בכלל חגיגה..
עוד מרכיב חשוב והוא הרוטב כמובן. יש לו תפקיד מאוד חשוב בלחבר את כל הטעמים יחד.. אז הכנתי לכם סלט מטורף!!
טיפ ממני, הכינו את כל המרכיבים מראש והסלט ירוץ, במיוחד אם אתם רעבים.

המרכיבים:
3-4 סטייק פרגית
למשרה:
2 כפות דבש
כפית שמן שומשום
3 כפות רוטב סויה
כף גריל עוף
1/2 כפית צ׳ילי גרוס
3 כפות שמן זית

לסלט:
רבע כרוב לבן פרוס דק
רבע כרוב סגול פרוס דק
2 גזרים חתוכים לרצועות דקות
פלפל אדום פרוס לרצועות
2 מלפפונים חתוכים לחצאים (מרוקנים את התוכן בעזרת כפית)
בצל ירוק קצוץ
רבע צרור כוסברה קצוץ
חופן בוטנים קלויים

לרוטב:
כף גדושה מיונז
כפית מחוקה חרדל דיז׳ון חלק/אחר
חצי לימון סחוט
2 כפות סילאן טבעי
שן שום כתושה
קמצוץ מלח

אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את מרכיבי המשרה עם כף אחת של שמן זית ומניחים את הפרגיות.
מערבבים ומכסים. מניחים במקרר לחצי שעה.
מלהיטים מחבת ומניחים את נתחי הפרגית, צורבים משני הצדדים לקבלת גוון ומנמיכים להבה.
מוסיפים את 2 כפות שמן הזית הנוספות וצורבים את נתחי הפרגית כ 12 דקות (הקפידו להפוך מדי פעם).
מניחים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת ומשקשקים היטב.
בינתיים מניחים את כל הירקות בקערה.
פורסים את נתחי הפרגיות ומניחים מעל הסלט.
יוצקים את הרוטב על הסלט ובתאבון

כתיבת תגובה