שנים שאני מכינה לילדים את הכריך הזה ולרוב אחרי שבועות. כנראה שמשהו בריבוי מוצרי חלב גורם להם לרצות את הכריך הזה מיד אחרי החג.. יש המון סגנונות לתיבול הבשר ולרטבים הנלווים ועם השנים הגעתי לנוסחה מנצחת שכל הילדים מסכימים איתה. הגיע הזמן לשתף גם אתכם. מילה לגבי תערובת הבשר, תבקשו מהקצב שייתן לכם מיקס בשר להמבורגר שלרוב יכיל אנטריקוט ואסאדו שהם נתחים שומניים וטעימים והכי מתאימים למנה הזאת יחד עם זאת, לא לדאוג, גם בשר טחון טרי רגיל יעשה את העבודה.
המרכיבים:
600-800 גרם מיקס בשר להמבורגר/בשר טחון טרי
בצל בינוני קצוץ
2 שיניי שום כתושות
פלפל צ׳ילי פרוס (לא חובה, מומלץ)
4 כפות שמן זית
לרוטב:
3/4 כוס קטשופ
4-5 כפות רוטב ברביקיו
2 כפות רוטב סויה
2 כפות סילאן טבעי
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
כפית שטוחה מלח דק (לפי טעם אישי)
מערבבים הכל בקערה.
למיונז כוסברה:
2 כפות מיונז איכותי
רבע צרור כוסברה
שן שום גדולה
כף מיץ לימון טרי
כפית גדושה חרדל דיז׳ון גרגירים
מעט מלח
מכניסים הכל למעבד מזון וטוחנים.
שומרים במקרר.
לחמניות לפי מספר הסועדים
אופן ההכנה:
מחממים שמן במחבת/סיר רחב ומוסיפים בצל שום וצ׳ילי.
מטגנים כדקה ומוסיפים את הבשר.
משטחים בסיר עם הידיים/כף ומשאירים על להבה גבוהה כ 5 דקות או עד חריכה בצדדים.
הופכים את הבשר ומוסיפים את תערובת הרטבים שהכנו.
בעזרת כף עץ מפרקים את הבשר ומקפיצים עוד כ 5 דקות.
.
פותחים את הלחמניות לשניים ומחממים בתנור/על מחבת עם מעט שמן זית.
מורחים שכבה נדיבה מהמיונז כוסברה שהכנו , מניחים שכבת בשר נדיבה ומוסיפים ירקות לבחירתכם.