רוסטביף אנטריקוט

פסח מגיע אלינו בצעדי ענק ואני כבר עומלת על מתכונים חגיגיים וקלים להכנה. מאוד אוהבים אצלי בבית רוסטביף ולכן זה היה ברור שזה יהיה אחד המתכונים לחג. חזי הקצב שלי שלח לי נתח שנקרא אנטריקוט דלמוניקו. זהו נתח שהוא בעצם המשך של שדרת האנטריקוט. לרוב אני מכינה רוסטביף בחום גבוהה ולאחר מכןמנמיכה את החום. הפעם חזי שלח הנחיות אחרות והחלטתי לזרום.. אם לשפוט לפי התוצאות אז הוא בהחלט צדק!
אני הכנתי בדרגת עשיית מדיום מי שפחות אוהב מוזמן להשאיר את הבשר עוד כחצי שעה על חום נמוך ו 15 דק נוספות על חום גבוהה.
רוסטביף לרוב מניחים על רשת, אני התחכמתי הפעם והנחתי על פרוסות בצל עבות וזה החליף לי את הרשת ובנוסף, הכנסתי גם את תפוחי האדמה עם הבשר והטעמים התערבבו אחד בשני שאין לתאר.

המרכיבים:
נתח אנטריקוט /דלמוניקו במשקל 1.5-2 קג
שקית תפוחי אדמה קטנים
בצל גדול פרוס ל 3 פרוסות עבות.
6 שיניי שום שלמות

לתיבול:
כף חרדל דיז’ון חלק
כף חרדל דיז’ון גרגירים
3 כפות מלאות דבש
כפית גדושה פלפל שחור גרוס
כפית גדושה מלח ים אטנלנטי/אחר (לפי טעם)
3 כפות שמן זית


אופן ההכנה:
מרתיחים מים עם מעט מלח בסיר ומבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך.
מסננים ומצננים.
בקערית מניחים את כל מרכיבי התיבול ומערבבים היטב.

מחממים תנור ל 100 מעלות חום סטטי
מניחים את תפוחי האדמה על נייר אפייה ומניחים מעליהם עוד נייר.
מועכים בעזרת כוס/מועך תפוחי אדמה.

בעזרת סכין חדה חורצים חריצים ודוחסים פנימה את שיניי שום (בחלק העליון)
משמנים קלות את התבנית ומניחים את פרוסות הבצל במרכז התבנית.
מסביב מניחים את תפוחי האדמה שמעכנו.

מניחים את נתח האנטריקוט מעל הבצלים ויוצקים מעליו מחצית מהרוטב.
מעסים היטב את הנתח מכל הצדדים.
את שאר הרוטב יוצקים מעל תפוחי האדמה ומורחים.

בשלב הזה מומלץ לעבוד עם מדחום לבשר.
מכניסים את התבנית לתנור ללא כיסוי לשעה ו 20 דקות או עד חום פנימי 52 מעלות.
מעלים את חום התנור ל 250 וצולים עוד כ 25 דק’ או עד חום פנימי 58 מעלות.
(במידה ואוהבים את הבשר עשוי היטב, משאירים את הנתח בתנור לפי הכתוב בתיאור למעלה)

מוציאים את התבנית מהתנור ונותנים לנתח מנוחה של 15-20 דק’
פורסים ומגישים לצד תפוחי האדמה.

הערה חשובה:
הנתח חשוף לכל אורך הצלייה

לסרטון ההכנה:

2 תגובה

  • מירב
    Posted 13 במרץ 2023 15:20 0Likes

    היי שלום
    תודה על המתכון
    האם הבשר בצלייה הראשונה נשאר על חום 100? (שעה ו 20)
    לאחר מכן רשמת לעלות ל 250…
    לא ברור לי

    • ענת אלישע
      Posted 23 במרץ 2023 10:14 0Likes

      הבנת מצוין. שעה ו 20 על 100 מעלות ואחכ על 250 מעלות עד מידת עשייה רצוייה

כתיבת תגובה