כדורי פירה ממולאים מוצרלה

הפעם הבאתי לכם מתכון לכדורי תפוחי אדמה מטוגנים, קריספיים עם הפתעה !
כן, זאת אני, אוהבת להפתיע. המתכון קל עד מאוד לביצוע והחלק הכיפי הוא שאתם מחליטים מה יהיה בכדורים. ומה הכוונה? לא בא לכם ירק בפירה, לא חובה! לא אוהבים בייבי מוצרלה? אפשר כל גבינה אחרת ואפשר גם בלי בכלל. תעקבו אחרי ההוראות ואתם מסודרים.

המרכיבים:
5 תפוחי אדמה גדולים
5 כפות קמח
2 ביצים M
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
חופן עלי בזיליקום קצוצים
חצי כפית פלפל לבן/שחור
כפית מלח (לפי טעם)

למילוי:
בייבי מוצרלה/גבינת מוצרלה מגורדת גס/חתוכה לקוביות/כל גבינה שאוהבים

לציפוי:
פירורי פנקו/לחם
תוספת אפשרית, כף שומשום

לטיגון:
שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם במים מומלחים קלות (כפית שטוחה) עד ריכוך מלא.
מסננים ומצננים!!
מקלפים את תפוחי האדמה ומועכים לפירה חלק.
מוסיפים ביצים, קמח, ירק ותבלינים ומערבבים היטב.
מתקבל בצק מעט דביק ורך.
שימו לב, אם דביק מדי, הוסיפו כף קמח וערבבו היטב.
בעזרת ידיים רטובות מעט יוצרים כדורים , מועכים מעט במרכז ומכניסים את הגבינה.
סוגרים לכדור עגול ומעבירים לפירורי הפנקו.
מצפים היטב ובעזרת הידיים מהדקים את הפירורים ומעצבים לכדור חלק.
מחממים שמן לטיגון עמוק ומנמיכים להבה לבינונית נמוכה (לשמור על חום השמן)
מניחים את הכדורים ומטגנים עד הזהבה עמוקה.
מגישים לצד רוטב עגבניות..

חשוב מאוד להדק את הכדור עם הידיים!

2 תגובה

  • זינש
    Posted 15 באוגוסט 2022 23:48 0Likes

    נדיר! טעים בטירוף! לא הפזקתי לנשנש!

כתיבת תגובה