הדלורית היא כוכבת במטבח שלי. כל שנה אני מחכה שהיא תגיע לשיא שלה מה שקורה בחודשי הקיץ ומסתערת! היא טעימה בתנור או בבישול. טעמה מתקתק ומרקמה בשרי משהו. בקיצור טוסוו להתאהב!
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2022/07/דלורית-ברוטב-עגבניות-פיקנטי-2.jpg)
המרכיבים:
2 יח’ דלורית קלופות וחתוכות לקוביות גדולות
4 עגבניות קלופות ופרוסות/2 כוסות עגבניות שרי תמר
8 שיניי שום גדולות חצויות
2 פלפל שושקה חתוכים/גמבה אדומה חתוכה לרצועות
2 פלפלים חריפים (אופציונלי לאוהבי החריף, מקפיץ את המנה)
3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים
חצי צרור כוסברה קצוץ
חצי כוס שמן
כף גדושה פפריקה מתוקה
רבע כף כורכום
כפית מלח (לפי טעם)
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2022/07/דלורית-ברוטב-עגבניות-פיקנטי-3.jpg)
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2022/07/דלורית-ברוטב-עגבניות-פיקנטי-4.jpg)
אופן ההכנה:
יוצקים שמן לסיר ומוסיפים את השום, מטגנים קלות ומוסיפים את העגבניות. ממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב ומוסיפים את הפלפלים וחצי מכמות הכוסברה. מוסיפים תבלינים, מערבבים כדקה ומוסיפים את הדלורית ותפוחי האדמה. מקשטים בעוד קצת כוסברה ומוסיפים כ 3-4 כוסות מים.
מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2022/07/דלורית-ברוטב-עגבניות-פיקנטי-5.jpg)
מנמיכים להבה לבינונית ומבשלים כ 45 דקות. מגבירים את הלהבה ומצמצמים את הרוטב עד הסמכה.
מומלץ להגיש לצד לחם טרי/אורז/קוסקוס
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2022/07/דלורית-ברוטב-עגבניות-פיקנטי-6.jpg)
הערות:
ניתן לשלב במנה הזאת קציצות בקר/עוף/נתחי עוף מה שזורם לכם.
הבישול כרגיל