בא לכם בקלאווה עסיסית במיוחד מבלי לעבוד קשה? הגעתם למקום הנכון! כמה דקות עבודה ויש לכם תבנית בקלאווה משובחת בניחותות ובטעמים מיוחדים..

גודל תבנית 34*24

המרכיבים:
2 חבילות דפי פילו מופשרות לפי הוראות היצרן (ממליצה על המצוננים)
200 גרם חמאה מומסת/שמן קוקוס

לתערובת האגוזים:
200 גרם שקדים טבעיים
200 גרם פקאן טבעי
50 גרם פיסטוק טבעי
50 גרם אגוז מלך טבעי
(סוגי האגוזים לבחירתכם)
1/2 כוס סוכר חום בהיר
כפית קינמון

לסירופ סוכר:
כוס וחצי סוכר לבן
2 פרוסות לימון דקיקות
2 כפות דבש
כף מי זהר
3/4 כוס מים

אופן ההכנה:
מניחים בקלחת את כל מרכיבי הסירופ ומביאים לרתיחה.
מנמיכים להבה ומבשלים 5 דקות נוספות.
מסירים מהגז ומצננים.

מחממים תנור ל 180 מעלות חום סטטי.
מברישים את התבנית בחמאה מומסת.
מניחים חבילת דפי פילו (15 יח) על תחתית התבנית.
מניחים את כל האגוזים עם הסוכר והקינמון ומעבדים למרקם פירורי.
מעבירים את תערובת האגוזים לתבנית ומשטחים.
מניחים חבילת דפי פילו נוספת מעל האגוזים ומהדקים בצדדים.
בעזרת סכין חדה פורסים מעויינים/ריבועים
יוצקים את החמאה המומסת מעל דפי הפילו ודואגים שתכסה את כל התבנית.
מכניסים לתנור ואופים עד הזהבה עמוקה כ 35 דקות.
מוציאים את הבקלאווה מהתנור ומיד יוצקים את סירופ הסוכר.
מקשטים בפיסטוקים גרוסים ונותנים לסירופ להיספג בעוגה.
מגישים לאחר כשעה

*בשיתוף עם קליית גת

לסרטון ההכנה:

כתיבת תגובה