אורז תאילנדי

התעוררתי הבוקר בשעה 5:00! התארגנות אחרונה לפני יום צילומים כייפי. ב 7:00 כבר הייתי באוטו, מצוידת בכוס קפה ומוסיקה טובה כי נסיעה ארוכה הייתה לפניי. . ב 9:00 הגעתי לסטודיו ומיד התחלנו לצלם. סיימנו ב 12:00 ויצאתי לכיוון הבית והראש עובד מה יאכלו הילדים לצהריים??
נזכרתי שנשאר לי אורז מאתמול והכנסתי למקרר. מפה לשם החלטתי על אורז תאילנדי! כלום ושום דבר עבודה. מתכון שהכי מתאים ליום עבודה ארוך.. אני שמתי פלפל צ’ילי חריף וכן המנה פיקנטית אבל אם יש ילדים בסביבה תוכלו בכיף להמיר לפלפל אדום מתוק. דבר נוסף, שמתי גרגירי תירס טרי וכן הוא מספיק להתבשל בזמן הקצר יחד עם זאת תוכלו להשתמש בתירס משימורים אבל ההמלצה שלי, לא לוותר, לכו לקנות במיוחד אם אין בבית כי זה טעיםםםםםם!

המרכיבים:
3 כוסות אורז מבושל!!
2 קלחי תירס טריים/קופסת שימורים קטנה
2 פלפל צ׳ילי פרוסים דק/פלפל מתוק לילדים
2 גבעולי סלרי קצוצים
3 יח’ בצל ירוק פרוס דק
סלסלת פטריות חתוכות לרבעים קטנים
כפית ג׳ינג׳ר טרי קצוץ דק
שן שום מגורדת
4 ביצים
1/3 כוס שמן

רטבים:
2 כפות רוטב טריאקי
3 כפות סויה מתוקה
2 כפות רוטב סויה מסורתי (רגיל)

אופן ההכנה:
בעזרת סכין מחלצים את גרגירי התירס מהקלח (ממש חותכים, במידה ומשתמשים בתירס שימורים אין צורך)
מלהיטים ווק ומוסיפים את השמן ומיד את הביצים השלמות.
מקשקשים לחביתה כדקה ומוסיפים את האורז המבושל. כל הזמן מערבבים!!
לאחר כ 3 דקות מוסיפים את גרגירי התירס וממשיכים לערבב עוד 2 דקות.
מוסיפים את השום והג׳ינג׳ר, מערבבים ומוסיפים את הצ׳ילי, הבצל הירוק והסלרי. מערבבים עוד כ 2 דקות.
מוסיפים את הרטבים, מערבבים במשך כדקה ובתאבון.

כתיבת תגובה