All Posts

מקלות שמרים קינמון/מקלות סינבון

כבר שנה שאני מגדלת את כוכבה המחמצת שלי. מה לא הכנתי איתה כולל לחם קינמון וחמאה שיצא מטורף! החלטתי לנסות להנגיש לכם את המתכון ולהכין אותו עם קמח ושמרים אבל באותה השיטה של המחמצת. זה היה מאתגר ללא ספק. הבצק נקרע ולא אחיד ואני החלטתי לנסות ולזרום. תקשיבו ותקשיבו לי טוב, תכפילו כמויות שלא תגידו שלא אמרתי. רק לא להיבהל…

קרא עוד

קרואסון שום ועשבי תיבול

את המתכון לבצק הזה אתם כבר מכירים והוא היסטריייי. הפעם הכנתי אותו בצורת קרואסון ומילאתי במוצרלה מגורדת ותקשיבו זה אף פעם לא יימאס לי. אני פשוט אוהבת לשחק עם בצקים.. יאללה למתכון. המרכיבים לבצק:500 גרם קמח לחם/קמח לבן/כוסמין לבןכף שמרים יבשים2 כפות סוכרגביע שמנת חמוצה (אחוזי שומן לבחירה, 200 מל)1/2 כוס חלב/מיםביצה Lחצי כף מלח50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביותרבע…

קרא עוד

עוף ברוטב שום ומנגולד

אין לי יותר מדי מה לומר על המתכון הזה חוץ מזה שהוא אחד הטעימים בעולם וכמה שהוא קל להכנה! תכינו את הלחם כי הרוטב.. אמאאאא! המרכיבים:6-8 נתחי עוף לבחירתכםראש שום קלוףפלפל אדום חתוך לרצועות4-5 יח׳ פלפל צ׳ילי יבש4-5 תפוחי אדמה חתוכים לפלחיםדלורית בינונית קלופה וחתוכהחבילת עלי מנגולד חתוכה גס.תיבול:1/3 כוס שמן זית/אחרכף גדושה רסק עגבניותכף גדושה פפריקה מתוקהכפית שטוחה כורכוםכפית שטוחה…

קרא עוד

מחאמר

מאכל ילדות מלא בזכרונות שאף פעם לא נמאס. הוא טעים בשישי בצהריים, בארוחת צהריים של ערב כיפור, סתם כפינוק במהלך השבוע. אצלי בבית מכורים קשות רק טיפ ממני, כבר הכנתם מחאמר? אל תפספסו את המטבוחה (מתכון כאן באתר) זה שילוב מקודש. שימו לב, ככל שתכינו את המחמאר בסיר רחב ונמוך כך הפשטידה תצא נמוכה. לחילופין, סיר עמוק וקטן תצא פשטידה…

קרא עוד

אסאדו עם חומוס

תבשיל פיקנטי ברוטב סמיך ועשיר. קל פשוט וטעים בקטע קיצוני. המרכיבים:1.5 ק״ג נתח אסאדו חתוך לקוביות קטנות2.5 כוסות גרגירי חומוס לאחר השרייהראש שום קלוףחצי צרור כוסברה קצוץ4-5 יח׳ פלפל צ׳ילי יבש1 יח׳ פלפל צ׳ילי חריףכפית כמוןכף וחצי פפריקה מתוקהרבע כף כורכוםכף גדושה רסק עגבניותכפית מלאה מלח (לפי טעם אישי)1/3 כוס שמן זית/אחר3 כוסות מים רותחים..אופן ההכנה:מחממים מעט שמן בסיר ומניחים את…

קרא עוד

עוף חמוץ מתוק

מנה אהובה במיוחד מקטן ועד גדול.. אחת המנות היותר מבוקשות בקניונים וכמה שהיא קלה להכנה. המרכיבים:500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות3 כפות גדושות קורנפלורכף רוטב סויהשמן לטיגון עמוק.פלפל אדום חתוך לקוביות גדולותפלפל כתום חתוך לקוביות גדולותבצל גדול חתוך לקוביות גדולותבצל ירוק פרוס דקפלפל צ׳ילי חריף/מתוק פרוס דק לרוטב:3/4 כוס רוטב צ׳ילי מתוק3 כפות רוטב סויה2 כפות סוכר חום בהיר2 כפות חומץ אורז3…

קרא עוד

מרק קוסקוס אדום עם קציצות מפרום

לרוני שלי יש העדפה ברורה למרק קוסקוס אדום והאמת היא שזה מרק ממש טעים. הוא שונה לחלוטין בתיבול מהמרק הצהוב המסורתי שגדלתי עליו ומדי פעם, כשבא לי לפנק אותה אני מכינה לה את המרק האדום. לרוב מכינים את המרק הזה עם מפרום. הפעם הכנתי רק עם הקציצה של המפרום ויצא לא פחות ממשובח. המרכיבים לקציצות:600 גרם בשר בקר טחוןבצל בינוני קצוץגזר…

קרא עוד

קציצות עוף עם שומר ואפונה

סיר קציצות עוף עם שומר ואפונה שמתאים לאמצע השבוע ולמה? כי את קציצות הבקר אני אוהבת להשאיר לכבוד שבת קודש. אולי זה משהו שגדלתי עליו או סתם מחסום.. בכל מקרה סיר מהפנט ביופיו וטעמיו. המרכיבים:500-600 גרם חזה עוף טחוןחצי צרור פטרוזיליה קצוץבצל בינוני קצוץשן שום מגורדת דק6 כפות פירורי לחםחצי כפית כורכוםחצי כפית פפריקה מתוקהכפית שטוחה ראס אל חנותכפית שטוחה פלפלכפית…

קרא עוד

קציצות דגים עם זיתים שבורים

הימים הם ימי מלחמה מול איראן, ימים לא פשוטים אבל אנחנו חזקים. אין מלחמה מוצדקת מזו.. בימים כאלה כולם מחפשים אוכל מנחם וגם אני. את הסיר הזה נהגה אימי ז"ל להכין ואין טעים ממנו. סיר מלא בזכרונות ילדות נעימים.. את הזיתים האלה ניתן להשיג במעדניות ובשווקים. הם מרירים ובשרניים ולכן מצריכים הרתחה בנפרד לפני הבישול עם הקציצות. תעקבו אחרי המתכון,…

קרא עוד

עוף ואורז בתבנית אחת

מזג האוויר הקר במיוחד מזמין מנה מנחמת. למען האמת לא זוכרת קור כזה מזה שנים.. המנה הזאת נולדה מעכשיו לעכשיו. הרצון לחמם את האווירה בבית וגם את הבטן של הילדים עושה את שלו. כמה שיותר ירקות, חלבון ופחמימה בתבנית אחת והתוצאה פשוט מרהיבה ביופייה ובטעמה. המרכיבים:6-8 מנות עוף לבחירתכם (אני הלכתי על כרעיים)2.5 כוסות אורז יסמיןפלפל שושקה גדולפלפל ירוק חריף/מתוק4 שיניי…

קרא עוד