All Posts

סופגניות בהתפחה אחת

מאז ומתמיד אני יודעת שסופגניות מצריכות התפחה כפולה. הראשונה מיד לאחר הלישה והשנייה לאחר העיצוב כסופגנייה. השנה החלטתי לעשות ניסוי שאני חושבת עליו כבר המון זמן והתפחתי פעם אחת בלבד! מיד בתום הלישה, עיצבתי את הסופגניות, הנחתי על ניירות וכיסיתי. התוצאה הפתיעה גם אותי.. זה לקח זמן, ההתפחה הייתה ארוכה מהרגיל ועדיין חסך התעסקות סביב הסופגניות וזמן. שימו לב, במידה…

קרא עוד

לביבות ערוק

חנוכה זאת סיבה מצוינת להעלות לכם מתכון ללביבות ערוק שמגיעות אלינו היישר מהמטבח העיראקי. חלק נוהגים לאכול אותן בשישי בצהריים לצד חצילים מטוגנים, ביצים קשות וירקות וחלק בשבת בבוקר עם הביצים החומות, תפוחי אדמה, סלט טחינה ועמבה. הרבה עמבה. לא לשכוח כמובן בצל ירוק טרי חתוך גס. תעמיסו לכם הכל בפיתה וקיבלתם הצצה לגן עדן.. חמותי מכינה אותם בשבת בבוקר…

קרא עוד

ריזוטו פתיתים

זה לא באמת ריזוטו אבל אופן ההכנה והטעמים לגמרי שם. הכל בסיר אחד בלי באלגן ויש לכם סיר מפנק ומנחם. אני הכנתי מפסטה אורזו שזה בעצם פסטה בצורת אורז / פתיתים ואני ממש ממליצה להצטייד באחת כזאת אם כי קשה להשיג אותה בשווקים אלא יותר במעדניות ובחנויות האינטרנט. אין שום בעיה להשתמש בפתיתים, התוצאה לא פחות ממושלמת. המרכיבים:250 גרם פסטה אורזו/פתיתים650…

קרא עוד

קציצות עם חרשוף

סיר מפוצץ בזכרונות ילדות.. אין טעים ומנחם ממנו! ממליצה לחכות לעונה ולהקפיא לימי החורף הקרים המרכיבים:לקציצות:500 גרם בקר טחון טרי1 בצל בינוני קלוף1 תפו"א קטן קלוףרבע צרור פטרוזיליה2 כפות קמח מצה2 כפות מיםמלח ופלפללחרשוף:800 גרם חרשוף קלוף וחתוך למקטעיםלימון שלם סחוטחצי כפית כורכוםמיםלרוטב:8-10 שיניי שוםכפית פפריקהחצי כפית כורכוםכף לימון כבושמיץ מחצי לימוןכפית א. מרק עוף / 2 כוסות ציר בקר1/2 כוס…

קרא עוד

עוגיות חמאה נימוחות במילוי שוקולד

מסוג העוגיות שאי אפשר להפסיק לנשנש והן סופר קלות להכנה.. המרכיבים:150 גרם חמאה300 גרם קמח (2 כוסות + 2 כפות גדושות)ביצה + חלמון גודל L80 גרם סוכר (קצת פחות מחצי כוס )כפית מחית וניל/תמצית ונילחצי כפית אבקת סודה לשתייהרבע כפית אבקת אפיהלמילוי:כוס נוטלה/ממרח חלבה/ממרח לוטוס וכו׳ אופן ההכנה:ממלאים שקית בממרח שאוהבים או לחילופין נעזרים בשתי כפיות. יוצרים על נייר אפיה תלוליות של…

קרא עוד

עוגיות מושלגות

המרכיבים:120 גרם קמח80 גרם שקדים טחוניםכפית אבקת אפיה100 גרם סוכר2 כפות קקאו3 ביצים L50 גרם חמאה2 כפות חלבכף רום/קוניאק/ליקר300 גרם שוקולד מריר50 גרם שוקולד חלב לציפוי:כוס סוכרכוס אבקת סוכר אופן ההכנה:ממיסים בסיר כפול / במיקרוגל בפולסים שוקולדים, חמאה, חלב, קקאו והרום/ליקר. מערבבים עד למרקם חלק.בקערת המיקסר מניחים ביצים שלמות וסוכר ומקציפים במשך 5 דקות במהירות גבוהה.מורידים מהירות למינימום ומוסיפים את עיסת השוקולד…

קרא עוד

תפוח אדמה מוקרם

המרכיבים:4-5 תפוחי אדמה בקליפתם שטופים היטב.מלח גס לפיזורלמלית:שמנת חמוצה30 גרם חמאהכף גדושה גבינת שמנת(אני שמתי עם זיתים)150 גרם גבינה קשה מגורדת, מה שאתם אוהבים.תבלינים:מלח, פלפל, רבע כפית שום גבישילקישוט:בצל ירוק אופן ההכנה:מחממים תנור ל 180 מעלות. מפזרים מלח גס בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מניחים מעל את תפוחי האדמה ומכניסים לתנור לשעה או עד ריכוך מלא. מוציאים מהתנור (לא מכבים אותו), מצננים…

קרא עוד

לחמניות ממולאות בשר

לחמניות ממולאות בשר הן בין המתכונים היותר מבוקשים. משהו בבצק הלחם שסופג את כל מיצי הבשר עושה לכם את זה ובגדול. האמת בצדק. מדובר מאפה רך וטעים כל כך שאין מקום לספק. המרכיבים:לבצק:1 ק"ג קמח לחם2 כפות שמרים יבשים4 כפות סוכר2 כפות קורנפלורכף מלחחצי כוס שמן550 מ"ל מים למילוי:800 - 850 גרם בשר בקר טחון2 בצלים גדולים קצוצים2 עגבניות גדולות קצוצות2…

קרא עוד

מאלווי

מאפה עלים שמגיע מהמטבח המרוקאי ושם נוהגים לאכול אותו עם דבש לצד כוס תה עם נענע. המאפה הזה טעים כל כך אבל יש רק בעיה אחת, הוא מזכיר מלאווח!! למען האמת המתכון זהה למתכון של המלאווח שנמצא באתר למעט קמח הסמולינה. תעשו לי טובה רק אל תתחילו לריב, .תקראו למאפה איך שבא לכם העיקר שתכינו. המרכיבים:1 ק"ג קמח לחם/קמח חלה/קמח לבן/כוסמין…

קרא עוד

בורקס תפוחי אדמה

נועם שלי מכורה לבורקס תפוחי אדמה! לא ברור לי איך יותר מגבינה אבל זה המצב. שבוע שעבר היא חזרה עם שקית מהמאפייה עם בורקסים חמים וכולה היתה בהתרגשות שמהר מאוד התחלפה במבט מאוכזב. אין מילויייי היא צעקה.. בחיי שהתעצבנתי ולמחרת כבר הכנתי לה בורקסים מפוצצים במילוי תפוח אדמה טעים בקטע אחר. וככה נולד לו מתכון ישן חדש. אני הכנתי גם…

קרא עוד