לחמניות כשרות לפסח

כל פסח אותו הסיפור, אז מה אוכלים?? ובינינו, עם השנים נפתחות כל כך הרבה אפשרויות עד שכמעט ולא מרגישים את היעדר הגלוטן. אני קוראת לחג הזה חג האוכל! כל היום סביב אוכל ועדיין מתלוננים, אין מה לאכול!!
למתכון הזה שני שימושים. תוכלו לזלף פחזניות קטנות ולמלא אותם בכבד קצוץ / בשר טחון או כלחמניות.
כך או אחרת הן טעימות מאוד וקלות להכנה. היצמדו למתכון כי השתדלתי לדייק אותו בכדי שכולכם תצליחו.
מדובר בבצק רבוך כשר לפסח כמובן ולכן אין מתכון בכוסות! למתכון הזה תצטרכו משקל..


המרכיבים:
200 גרם קמח מצה טחון דק לעוגות.
50 גרם קמח תפוחי אדמה.
כפית סוכר
חצי כפית פלפל שחור/לבן
כפית מלח
500 מל מים
150 מל שמן
6 ביצים L + חצי ביצה מקושקשת (זאת הכמות המדוייקת של הביצים)
מעט שומשום לקישוט

אופן ההכנה:

מניחים בקערה את כל המרכיבים היבשים ומערבבים.
יוצקים לתוך סיר את המים והשמן ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את כל המרכיבים היבשים ומערבבים היטב בעזרת כף עץ עד שהבצק נפרד מהדפנות.

מצננים כ 10 דק’ ומעבירים את הבצק לקערת המיקסר עם וו גיטרה.
מפעילים את המיקסר למהירות בינונית למשך כ 2 דק’ עד שהבצק ממש מתקרר.

מתחילים להטמיע את הביצים תוך כדי ערבול אחת אחרי השנייה.
שימו לב! מחכים בכל פעם עד הטמעה מלאה ואז מוסיפים עוד ביצה.

מחממים תנור ל 170 מעלות טורבו.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר רחב וחלק ואפשר גם בלי, פשוט לגזור ולזלף.
ניתן לזלף לחמניות ארוכות וניתן עגולות. הקפידו על מרווחים בין הלחמניות.

זורים שומשום מעל הלחמניות ואופים כ 25 דק’ או עד שהפחזניות מזהיבות.
פותחים את דלת התנור ומניחים כף עץ וסוגרים חזרה את הדלת.
אופים עוד כ 10 דק’.

מוציאים מהתנור ומצננים.

הערות למתכון:
במהלך הזילוף קורה שנשארים “שפיצים” מיותרים. בעזרת אצבע רטובה במים שטחו אותם.

8 תגובה

  • שרון
    Posted 31 במרץ 2022 16:23 0Likes

    היי, תודה על המתכון.
    מה הכוונה חצי ביצה מקושקשת? מבושלת?
    וכמה לחמניות יוצאות מהכמות הזאת?

    • ענת אלישע
      Posted 4 באפריל 2022 22:34 0Likes

      הכוונה לטרוף ביצה ולהשתמש בחצי ממנה. הכמות היא בהתאם לגודל שמכינים

    • דניאלה
      Posted 19 באפריל 2022 20:14 0Likes

      חג שמח ענת ,האם אפשר לעשות את הצורה ידנית ולא בשקית זילוף אם כן האם כדי שהיד תהיה רטובה ממים או לשמן את היד?
      תודה רבה

  • הדר
    Posted 2 באפריל 2022 20:54 0Likes

    היי,
    האם אפשר להטמיע את הביצים באמצעות לישה ידנית?
    ללא שימוש במיקסר.

    תודה 🙂

    • ענת אלישע
      Posted 4 באפריל 2022 22:33 0Likes

      אפשרי בהחלט

      • רותם פרז
        Posted 13 באפריל 2022 19:55 0Likes

        מה הכוונה שמים כף עץ? סתם ככה בתוך התנור או שתמנע מהדלת של התנור להיסגר?

כתיבת תגובה