לביבות מצה מנגולד וגבינות

כל שנה בפסח הילדים מחכים להן. לביבות של פסח הם קוראים להן.
אני אוהבת שהם יוצרים לעצמם מסורת משלהם. ביום הראשון של חול ומועד יש להם ממש טקס.
הם מחכים להתעורר עם הריח המוכר והאהוב של טיגון מצה וגבינות.
את הלביבות האלה לא חובה לטגן. אפשר לאפות אותן כלביבות או כפשטידה!
תקראו את המתכון עד הסוף כולל ההערות בסוף..

המרכיבים:
5 מצות
3 ביצים
2 עלי מנגולד קצוצים (רק החלק הירוק)
150 גרם גבינה בולגרית מפוררת
150 גרם גבינה צהובה קשה (מוצרלה/עמק וכו’)
100 גרם גבינה צפתית מפוררת (לא חובה, מוסיף המון)
2 כפות קוטג’
מעט מלח ופלפל
כוס מים רותחים.

אופן ההכנה:
בקערה שוברים את המצות ומוסיפים את המים הרותחים.
מערבבים היטב ושמים למנוחה ל 10 דק’.

מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
מחממים שמן חצי עמוק לטיגון.
יוצרים לביבות ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים.


לאפייה בתנור:
מחממים תנור ל 200 מעלות טורבו. מתיזים ספריי שמן על נייר האפייה ולאחר מכן מעל הלביבות.
אופים עד הזהבה עמוקה.
לפשטידה:
מחממים תנור ל 180 מעלות חום סטטי.
מוסיפים לכל התערובת חצי מיכל שמנת לבישול/מתוקה ומערבבים.
מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים עד הזהבה עמוקה.

כתיבת תגובה