ביצי דגים ברוטב מרוקאי

מנה שגדלתי עליה.. בבית הוריי תמיד היו ביצי דגים במקפיא ואיך? בעונה אבא שלי ז”ל היה קונה כמויות, מחלק למנות ומקפיא. איש חכם הוא היה כי מדובר באחת המנות היותר טעימות שיש.. מנה מלאה בזכרונות ילדות מענגים.. מעבירה לכם את המתכון באהבה ענקית.

המרכיבים:
500-600 גרם ביצי דגים
ראש שום קלוף
פלפל שושקה חתוך לרצועות
1-2 פלפל חריף טרי
4-5 פלפל שאטה יבש חריף/מתוק
צרור כוסברה קצוץ
כף גדושה פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
כפית שטוחה מלח
1/3 כוס שמן זית/אחר

אופן ההכנה:
מנקים את ביצי הדגים מגידים ומניחים בקערה עם מים וכף שטוחה מלח.
משרים לחצי שעה ושוטפים היטב!
.
מחממים שמן הסיר ומוסיפים שום, פלפלים ותבלינים.
מטגנים כ 5-6 דקות ומוסיפים חצי מכמות הכוסברה הקצוצה.
מוסיפים כוס וחצי מים ומביאים לרתיחה.
.
מוסיפים את ביצי הדגים לסיר ואת יתרת הכוסברה.
מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית כחצי שעה או עד צמצום של הרוטב.

כתיבת תגובה