תבשיל עוף, פול ירוק וארטישוק

חג הפסח מאופיין בחגיגת ירוקים, הפול הירוק, השום, האפונה, הכוסברה המיוחדת ואפילו האבוקדו ירוק יותר מכל השנה. עוד מילדות אני זוכרת את הריחות של תבשילי פסח, אלה ריחות מיוחדים של תבשילים מלאים בזכרונות.. אני רק לא מבינה למה כל הזמן אמרנו להורים שאין מה לאכול בפסח?! אז כן, גם את התבשיל הזה אני מכירה מבית הוריי ז״ל רק שאימי נהגה להכין אותו עם בשר. הוספתי לתבשיל המקורי תחתיות ארטישוק ועגבניות שרי אבל לא שיניתי כלום בתיבול בכדי להיצמד למקור.

המרכיבים:
6-8 שוקיי עוף (אפשרי כל חלק אחר)
2 בצלים גדולים קצוצים
4-5 שיניי שום פרוסות
3 כוסות פול ירוק טרי/קפוא
5 תחתיות ארטישוק חתוכים לרבעים
כוס עגבניות שרי חצויות
3-4 פלפל צ׳ילי יבש (הקטנים, לא חובה)
כפית שטוחה כורכום
חצי כפית פלפל לבן/שחור
כפית מלאה מלח (לפי טעם)
5 כפות שמן זית/אחר
מיץ מלימון שלם סחוט

אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר ומוסיפים את נתחי העוף.

צורבים אותם היטב משני הצדדים ומעבירים לצלחת.
מטגנים באותו השמן את הבצל במשך כ 15 דקות על להבה גבוהה.
מוסיפים את הפול הירוק , העגבניות , הארטישוק והשום ומטגנים כ 10 דקות, מערבבים מדי פעם.

מוסיפים תבלינים, מערבבים ויוצקים 2 כוסות מים רותחים.
מוסיפים את העוף חזרה לסיר ומכסים.
מבשלים כשעה וחצי על להבה בינונית ומוסיפים את מיץ הלימון.
מבשלים עוד כ 10 דקות ומקשטים בפטרוזיליה/כוסברה.

6 תגובה

  • רחל עסיס
    Posted 13 במרץ 2023 18:50 0Likes

    הי, במה ניתן להחליף את הפול במקרה של אלרגיה?
    תודה

    • ענת אלישע
      Posted 15 במרץ 2023 13:34 0Likes

      להסיר מהמתכון את הפול והארטישוק ובמקום להוסיף ארטישוק ירושלמי

  • אורטל
    Posted 13 במרץ 2023 19:10 0Likes

    באיזה בשר אפשר להחליף את העוף? ומה שיטת הבישול?

  • אסתר
    Posted 14 במרץ 2023 9:02 0Likes

    אני חייבת לומר לך כל מה שאת מעלה כל שבוע פשוט מעורר השראה תאבון ושמחה כל הכבוד לך את מחזירה אותי לבית הוריי.עלי והצליחי אשרייך

כתיבת תגובה