תבשיל זנב שור עם חומוס חריף/”קעאווי”

תבשיל זנב שור או בשם שאני מכירה אותו, ״קעאווי״ הוא בין התבשילים היותר טעימים של המטבח המרוקאי. שבוע שעבר הכנתי אותו והניחוחות בבית הביאו איתם זיכרונות נעימים.. אפילו הילדים חזרו מבית הספר ומיד קלטו, אמא יש ריח של סבתא אסתר ז״ל בבית.. לזנב השור לוקח המון זמן להתרכך לכן החלטתי לעשות מעשה ולהכניס אותו לסיר לחץ!! קיצרתי את זמן הבישול בכמה שעות מבלי לפגום בטעם ולו במעט. ממליצה בחום לשחרר את הפחד מסיר לחץ ולהכניס אותו למטבח במיוחד בתקופת החורף..
לגבי חריפות התבשיל, אצלנו נהגו להכין אותו חריף מאוד יחד עם זאת תוכלו לבחור את רמת החריפות לפי הסיבולת.. אתן לכם טיפ, יש כמה סוגים לפלפל סודני, ככל שהוא קטן יותר כך מתעצמת מידת החריפות שלו!
יש לכם מתכון של פרנה באתר, אם כבר אז כבר..

המרכיבים:
כ 2 קג זנב שור
2.5 כוסות גרגירי חומוס לאחר השרייה
ראש שום קלוף
עלה דפנה
3-4 גרגירי פלפל אנגלי
חופן פלפלים סודניים ( מידת חריפות לשיקולכם)
כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן
רבע כף כורכום
כפית מחוקה כמון
כפית מחוקה מלח (זהירות עם המלח)
5 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

מניחים בסיר את זנב השור, חצי מכמות השום, חצי מכמות הפלפלים, פלפל אנגלי ועלה הדפנה.
ממלאים מים עד כיסוי מלא. מקפים את הקצף שנוצר ומכסים את הסיר.
מנמיכים להבה ומבשלים כ 5 שעות או עד ריכוך מלא של הבשר. מפרידים בין הבשר לציר ומאחסנים במקרר עד לזמן הרכבת הסיר.
מחממים שמן בסיר סוטאז׳ ומוסיפים את יתרת השום, הפלפלים והתבלינים (פפריקה, כורכום, מלח וכמון) מערבבים היטב ומוסיפים את גרגירי החומוס. מוסיפים כ 3 כוסות מים ומבשלים כשעה ורבע.
מוסיפים את זנב השור יחד עם הציר לסיר החומוס. מבשלים על להבה בינונית גבוהה עד לצמצום הרוטב.

לבישול בסיר לחץ:
מניחים את כל המרכיבים בסיר לחץ ומערבבים היטב.
מוסיפים מים עד לכיסוי חלקי של המרכיבים. מביאים לרתיחה ונועלים את הסיר.
מבשלים 50 דקות מרגע יציאת סילון הלחץ.

מגישים לצד פרנה חמה ובתאבון.

הערות למתכון:
במידה ומשתמשים בגרגירי חומוס קפואים או שימורים אין צורך בבישול מקדים של גרגירי החומוס.
מניחים את הגרגירים יחד עם התבלינים ומוסיפים כוס מים אחת.
מביאים לרתיחה ומוסיפים את זנב השור יחד עם הציר. מבשלים עד צמצום.

חובה פרנה ליד

9 תגובה

  • אבי
    Posted 2 בדצמבר 2022 6:42 0Likes

    איך בעצם מבשלים בסיר לחץ ? ברגע שיוצא סילון צריך להנמיך ? קניתי סיר כמו שיש לך בסירטון

  • לוי
    Posted 5 בדצמבר 2022 14:31 0Likes

    תענוג המתכונים שלך. האם אפשר להוסיף שעועית (אחרי השרייה) או שזה לא מתאים ?

    • ענת אלישע
      Posted 12 בינואר 2023 12:09 0Likes

      זה לא יהיה התבשיל המקורי אבל זה ייצא טעים מאוד

  • Dov
    Posted 11 בדצמבר 2022 16:34 0Likes

    היי, אפשר להכניס לתנור במקום הבישול הראשוני? אם כן מה התהליך, מעלות בתנור וכו’?
    תודה רבה!

  • ריקי
    Posted 8 בינואר 2023 18:32 0Likes

    היי ענת,
    ראשית תודה על השיתוף.
    כל מתכון שלך קצר הצלחה אצלנו , גם בקרה האורחים.
    שאלה , ברשותך, אין לי סיר לחץ . איך את מציעה לבשל את הזנב עם החומוס ללא סיר לתץ ?
    תודה

    • ענת אלישע
      Posted 12 בינואר 2023 12:02 0Likes

      פשוט לעשות את כל התהליך בסיר רגיל, מכסה סגור ולהבה נמוכה עד ריכוך של הבשר, כ 3 שעות

  • חוה
    Posted 31 באוגוסט 2023 16:37 0Likes

    היי, רוצה להכין… מבחינת הנוזלים, רשום 3 כוסות מים ואח״כ להוסיף גם את הציר. זה לא המון נוזלים? תודה

  • חוה
    Posted 3 בספטמבר 2023 22:41 0Likes

    טוב הכנתי, יצא מעולה!!!!!

כתיבת תגובה