אין יותר מנחם מצלחת שורבה חריפה בערב קריר. אריאלי ביקש היום לצהריים פסטה עם המון רוטב וכשהוא מבקש את זה אני מיד מבינה שהוא מבקש שורבה עם פסטה קטנה אבל בלי חריף כמובן. אני קוראת לשורבה פסטה מרק פסטה כי בינינו זה מרק פסטה טעיםםםם בקטע אחר.
אני מוסיפה בצל למתכון אבל בהחלט לא חובה, ניתן להכין רק עם שום. לא לוותר על הלימון בסוף כי הוא מוסיף המון.
המרכיבים:
1/2 חבילת פסטה (מה שאוהבים)
פלפל חריף פרוס
7-8 שיניי שום כתושות
בצל לבן קצוץ (אפשרי בלי)
3 כפות רסק עגבניות
פחית עגבניות קצוצות (mutti)
כף גדושה פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
כפית מלח (לפי טעם)
חצי כפית פלפל
1/2 לימון סחוט
6 כפות שמן זית/אחר
ליטר מים (5 כוסות)
אופן ההכנה:
מחממים שמן ומוסיפים בצל קצוץ, שום ופלפל חריף. מטגנים תוך כדי ערבוב כ 10 דק׳.
מוסיפים רסק עגבניות ותבלינים ומערבבים במשך דקה.
מוסיפים פחית עגבניות קצוצות ולימון.
ממשיכים לטגן ולאחר כ 2 דקות מוסיפים את הפסטה, מערבבים ומוסיפים מים רותחים.
מבשלים במשך כ 12 דקות או עד ריכוך של הפסטה (תלוי בסוג הפסטה).
הקפידו לערבב בין לבין ובמידה וחסר נוזלים הוסיפו מים רותחים לפי הצורך.
מגישים חם וסוחטים עוד קצת לימון בצלחת.
1 תגובה
אוסי
כתבת שהוא ביקש לא חריף ( כמו שלי 😁) אז הפלפל הקצוץ לא הפך את השורבה לחריפה?