אחת הריבות היותר מפתיעות של המימונה.
רק אחרי שתכינו תבינו במה מדובר!
אני מוסיפה פלפל שחור לריבה ואין לכם מושג איך הטעם שלו מקפיץ את הריבה.
ממליצה בחום לא להירתע מהעניין כי זה כל השוס.
המרכיבים:
800 גרם עגבניות שרי אדומות
800 גרם סוכר
כפית מחית וניל/שקית סוכר וניל
כפית קינמון
לימון שלם קלוף ופרוס
מיץ מלימון שלם
חצי כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
שוטפים את העגבניות ומייבשים.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2022/04/ריבת-שרי-1.jpg)
מחוררים אותן בעזרת קיסם.
מניחים בסיר יחד עם הסוכר הקינמון והלימון הפרוס.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2022/04/ריבת-שרי-4.jpg)
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2022/04/ריבת-שרי-5.jpg)
מבשלים על להבה נמוכה ותוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס.
מוסיפים פלפל שחור וממשיכים לבשל על להבה בינונית עוד כשעה.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2022/04/ריבת-שרי-6.jpg)
מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים עוד כרבע שעה.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2022/04/ריבת-שרי-8.jpg)