קציצות קבב במחבת

וואוו מתכון אחרון לשנת 2022!! בשבוע שעבר צילמתי כמה מנות ונורא התלבטתי איזה מתכון יעלה אחרון לשנת 2022.
בסופו של דבר ולאחר התייעצות עם החברה בבית הוחלט שקציצות הקבב האלה יעלו ולמה? כי המתכון הזה מאוד מאפיין את רוב המתכונים שלי, קל ופשוט להכנה, מרכיבים זמינים שיש כמעט בכל בית וטעים, אוי איך טעים.. אחרי שתכינו תבינו במה מדובר. אני צרבתי את הקבב במחבת פסים בגלל הזמינות יחד עם זאת תוכלו להניח אותם על המנגל ואז החגיגה כפולה ומכופלת. לגבי הבשר, דיברנו על כך בעבר ובכל זאת אזכיר שוב, תבקשו מקצב תערובת בשר לקבב!! ואם אין זמין אז תוכלו להכין מבשר בקר טחון רגיל אבל תשתדלו להכניס מעט שומן כלשהו לתערובת. זהו, מתחילים..

המרכיבים:
1 קג תערובת בשר לקבב
2 בצלים סגולים/לבנים קצוצים
3/4 צרור פטרוזיליה קצוץ
פלפל ירוק חריף קצוץ דק
פלפל שושקה קצוץ דק/חצי פלפל אדום (גמבה אדומה)
2 שיני שום מגורדות דק
כף גדושה קמח לבן
כף מחוקה כמון
חצי כף פלפל שחור
כפית מלאה פפריקה מתוקה
כפית מלאה מלח (לפי טעם)
2 כפות שמן זית
1/4 כוס מים קרים מאוד.

להכנה:
מחבת פסים/רגילה
5 כפות שמן
שיפודי עץ קטנים


אופן ההכנה:

בקערה מניחים את כל מרכיבי הקבב ולשים היטב במשך כ 3 דקות.
בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות מוארכות ומניחים את השיפוד לאורך הקציצה.
מהדקים היטב ומניחים במגש משומן קלות. (אפשר בלי השיפוד)
מכניסים למקרר את הקבב למינימום חצי שעה.
מחממים מחבת פסים וצורבים את הקציצות מכל הצדדים.
מגישים בטורטייה/לאפה/פיתה או לצד תוספת כלשהי.

אפשר בשיפוד ואפשר בלי


כתיבת תגובה