קציצות עם פטריות ובצל

קציצות עם פטריות של שני אחותי אהובתי. לפני כשנתיים אירחתי אותה בליל הסדר והיא הביאה איתה את הסיר שגנב לגמרי את ההצגה.
מאז זה סיר קבוע אצלי בבית. הגיע הזמן שגם אתם תכירו..

לקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון
בצל גדול קצוץ
חצי צרור פטרוזיליה
תפוח אדמה קטן מגורד/טחון במעבד מסון
4 כפות פירורי מצה/לחם
1/2 כפית ראס אל חנות
רבע כפית כורכום
חצי כפית פלפל להן/שחור
כפית שטוחה מלח (לפי טעם)

לרוטב:
שקית בצל סגול ובצל לבן של סנפרוסט
2 סלסלות פטריות שלמות
(אם הן גדולות אז לחצות)
חבילת פיטריות שימאג׳י
2כפות סילאן 100% טבעי
כפית שטוחה ראס אל חנות
חצי כפית כורכום
כפית שטוחה פלפל
כפית מלח (לפי טעם אישי)
5 כפות שמן
1/4 צרור פטרוזיליה קצוץ
2 כוסות מים

*פרסום ממומן בשיתוף סנפרוסט

אופן ההכנה:
מניחים את כל מרכיבי הקציצות ולשים היטב.
מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
לשים שוב את תערובת הבשר ויוצרים קציצות.

מחממים שמן בסיר רחב וצורבים את הקציצות משני הצדדים. מעבירים לצלחת.
לאותו הסיר מוסיפים עוד כ 2 כפות שמן ומוסיפים את הבצלים הפרוסים.
מטגנים עד הזהבה קלה.

מוסיפים את שני סוגי הפטריות ואת התבלינים וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב כ 3-4 דקות.
מחזירים את הקציצות לסיר ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה.

יוצקים 2 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומכסים את הסיר.
מנמיכים להבה למינימום ומבשלים כשעה ורבע עד הסמכה וצמצום של הרוטב.

2 תגובה

  • יעל
    Posted 14 בספטמבר 2023 20:51 0Likes

    מתכון מעולה!!
    אבא שלי שבחיים לא מתלהב מאוכל אמר בהתרגשות שזה מתחרה עם הקציצות של סבתא שלו😅

כתיבת תגובה