קציצות עם ארטישוק ירושלמי ובצלצלי שאלוט/קוואר׳ה ובטטה קסביה

כבר הספקתם להכיר אותי קצת.. אני לא מעלה מתכונים בשבתות וחגים, אלו ימי המנוחה שלי. אבלללל הפעם אחרוג ממנהגיי כי אני לא עומדת בבקשות שלכם בסטורי. כן, זה סיר שמחזיר לבית אבא ואמא, סבא וסבתא.. וזה בדיוק מה שאני עושה.. מבשלת זכרונות על מנת לשמר אותם ולהעביר אותם הלאה

כמה הסברים לגבי המתכון..
אני כבר שנה לא מבשלת עם אבקת מרק עוף! הגמילה היתה קשה חייבת לומר אבללל הצלחתי. התרגלתי לבשל עם ציר בקר /עוף/ירקות ואני רוצה לומר לכם שהטעם פשוט גן עדן. מאמינה שזמתם לב שכל המתכונים בלי אבקת מרק עוף ואתם בעצמכם מבלי לשים לב לומדים לבשל בלי!! יחד עם זאת, זה תהליך ואני הכי מבינה במיוחד בסיר כזה שמצריך הכנה של ציר בקר לפני מראש, לכן הפעם
אני כן נותנת לכם את האופציה
ועכשיו למתכון..

המרכיבים:
לקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון
2 פרוסות לחם רטובות וסחוטות/3 כפות פירורי לחם
תפו׳א קטן
רבע צרור פטרוזיליה
מלח, פלפל, חצי כפית ראס אל חנות
כף שמן

לרוטב:
2 אריזות בצלצלי שאלוט קלופים/2 בצלים גדולים פרוסים
1 קג ארטישוק ירושלמי (לקלף ולשטוף היטב)
4 שיניי שום חצויות
מלח, פלפל, כורכום, מעט פפריקה,מעט אגוז מוסקט מגורד, חצי כף אבקת מרק עוף/חצי ליטר ציר בקר מצומצם
שליש כוס שמן זית/קנולה

אופן ההכנה:
במעבד מזון טוחנים את הלחם, הבצל, הפטרוזיליה ותפו׳א ומערבבים יחד עם הבשר הטחון והתבלינים. אחרי מנוחה של 20 דקות יוצרים קציצות.

לרוטב:
בסיר סוטאז׳ שמים שמן , מוסיפים את הבצלים ומטגנים כ 10 דקות. מוסיפים את השום הפרוס , מטגנים עוד 2 דקות ומוסיפים תבלינים.. מוסיפים לסיר את הארטישוק הירושלמי. מי שמשתמש בציר בקר זה הזמן להוסיף ולהביא לרתיחה. מי שלא,מוסיף 600 מל מים. מביאים לרתיחה, מוסיפים את הקציצות . מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית כשעה או עד שהרוטב הצטמצם. בהצלחה ובתאבון

1 תגובה

  • דניאל יפרח
    Posted 30 בדצמבר 2022 14:30 0Likes

    כבר שבת שניה שאני מכין את הקציצות עם ארטישוק ירושלמי.
    זה פשוט מעדן!

כתיבת תגובה