קציצות עוף ובשר בקר

את הקציצות האלה ילדים אוהבים נקודה. אפילו אריאל שלי שהוא סרבן אוכל מושבע טורף אותן. את הקציצות האלה למדתי משני אחותי הקטנה והכל כך מוכשרת. לפני כמה שנים אירחתי אותה לחג והיא הכינה את הקציצות האלה לילדים. מיותר לציין שגם המבוגרים טרפו כן?!
אפשר להכין אותן רק מחזה עוף או לשלב עם בשר בקר טחון. לרוב אני מכינה אותן לצד פירה וסלט או פסטה/פתיתים.
ובנוסף, את הקציצות האלה תוכלו להכניס לכל תבשיל שתרצו, הן פשוט משתלבות עם הכל..

המרכיבים:
700 גרם חזה עוף טחון
300 גרם בשר בקר טחון
או 1 קג חזה עוף טחון
1 קישוא בינוני
1 תפו׳א בינוני
1 בצל גדול
1 שן שום
רבע צרור פטרוזיליה
4 כפות פירורי לחם
מלח, פלפל

לפירה:
5-6 תפוחי אדמה בינוניים
כף מיונז
חצי כפית פלפל לבן/שחור
כפית מלח.



אופן ההכנה:

במעבד מזון מניחים , בצל, שום, פטרוזיליה , קישוא ותפו׳א וקוצצים היטב.
בקערה מניחים את חזה העוף, הבקר, פירורי הלחם ואת הירקות הטחונים. מוסיפים תבלינים ולשים היטב.
מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

הכנת הפירה:
מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך מלא.
מסננים ומשאירים כרבע כוס מי בישול בצד.
מועכים את תפוחי האדמה לפירה חלק, מוסיפים תבלינים, מיונז ואת רבע כוס מי הבישול ששמרנו בצד.
מערבבים היטב.

מחממים שמן חצי עמוק במחבת.
בעזרת ידיים רטובות מעט יוצרים קציצות ומטגנים עד הזהבה.

הערות:
ניתן להשתמש רק בחזה עוף טחון.
ניתן לאפות את הקציצות עם ספריי שמן על 200 מעלות טורבו.

כתיבת תגובה