קציצות בבצלים

בית מרוקאי זה בית של קציצות בכל וורסיה אפשרית בשישי בצהריים😊
העיקר שיהיה פלפל חריף שרוף על הגז, מטבוחה וקנקן תה עם שיבא או עם נענע מתוק במיוחד!! שילוב קטלני אגב😉
הפעם הבאתי לכם את הגרסה הפחות מתוקה והיא טעימה לא פחות!! אין מה לעשות, בצלים שמתבשלים המון זמן על הגז טעימים בכל דרך אפשרית! בין עם משלבים אותם עם עוף או בשר או קציצות. בצלים מקורמלים זאת אהבה.
בגדול, במתכון הזה אין מים בכלל אמה מה, הוספתי רבע כוס מים למתכון בכדי שלא תבהלו.. מי שרוצה להכין בלי המים יותר ממוזמן.
רק אומרת, שלהכניס את הקציצות האלה לתוך לחמנייה שנאפתה במקום.. גן עדן שלום..


המרכיבים:
600 גרם בשר בקר טחון
רבע צרור פטרוזיליה
1 בצל בינוני
1 תפוח אדמה בינוני קלוף
3 כפות פירורי לחם
2 כפות מים קרים
מלח, פלפל, חצי כפית ראס אל חנות

לרוטב הבצלים:
8-10 בצלים פרוסים
2 שיניי שום מגורדות
2 כפות סילאן
חצי כפית פלפל שחור/לבן
חצי כפית כורכום
חצי כפית פפריקה מתוקה
מעט אגוז מוסקט מגורד ( אפשר טחון עם דגש על מעט)
מלח לפי טעם
1/4 כוס מים
7-8 כפות שמן זית/רגיל

אופן ההכנה:
לקציצות:
מניחים במעבד המזון את הפטרוזיליה, תפוחי האדמה והבצל, קוצצים היטב.

מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר מרכיבי הקציצות.
לשים היטב, מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה.
הכנת הבצלים:
בסיר רחב מניחים את הבצלים הפרוסים, השום, השמן ואת כל התבלינים.

ניתן להוסיף חופן צימוקים, לא חובה

עובדים עם להבה גבוהה! מטגנים במשך כ 15 דקות תוך כדי ערבוב.

מוסיפים רבע כוס מים, מנמיכים להבה ומכסים את הסיר.

בינתיים מכינים קציצות ומוסיפים גם אותם לרוטב הבצלים.
מכסים את הסיר ומבשלים במשך כשעה ורבע.

מדי פעם מנערים קלות את הסיר בכדי למנוע הדבקות של הבצל לתחתית הסיר

31 תגובה

  • הודיה
    Posted 14 בנובמבר 2021 17:51 0Likes

    ניתן להחליף את הסילאן בדבש או במשהו אחר ?

  • אהובה
    Posted 14 בנובמבר 2021 18:13 0Likes

    תודה על מתכון מעולה!

  • מיטל
    Posted 16 בנובמבר 2021 16:44 0Likes

    נראה מעולה!
    רבע כוס מים מספיקה? נראה לי שאין מספיק נוזלים בסיר…

    • ענת אלישע
      Posted 17 בנובמבר 2021 22:01 0Likes

      ברגע שמנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר הבצלים מגירים המון נוזלים

      • מוריה
        Posted 16 בינואר 2022 10:27 0Likes

        הי ענת.כמות המים לצערי לא הספיקה לי.. הכיצד? ניתן להוסיף נוזלים נוספים ?

        • ענת אלישע
          Posted 16 בפברואר 2022 22:45 0Likes

          חובה לעבוד עם להבה נמוכה!! בזמן שמנמיכים את הלהבה הבצלים מפרישים נוזלים. בכל מקרה שאין מספיק תמיד ניתן להוסיף חצי כוס.

  • נעמה
    Posted 18 בנובמבר 2021 9:18 0Likes

    אפשר לוותר על אגוז מוסקט?

  • עדן
    Posted 30 בדצמבר 2021 18:24 0Likes

    אפשר לוותר על התבלין ראס אל חנות
    או לשים משהו אחר במקום?

  • עדן קסט
    Posted 30 בדצמבר 2021 19:22 0Likes

    היי , האם אפשר לוותר על התבין ראס אל חנות
    או לשים משהו אחר במקום?

  • נועה
    Posted 31 בדצמבר 2021 21:14 0Likes

    שלום
    האם אפשר עם עוף טחון?

  • נטע
    Posted 20 בפברואר 2022 10:28 0Likes

    את התפוח אדמה בקציצות צריך קודם לבשל נכון?

  • נטע
    Posted 20 בפברואר 2022 10:30 0Likes

    צריך לבשל את התפוח אדמה לפני שמערבבים עם תבליני הקציצות?

  • יהודית הופמן
    Posted 24 בפברואר 2022 19:12 0Likes

    הכנתי ויצא אליפות ליקקו את הסיר תודה רבה לך !
    אני פחדתי שלא יספיק המים שמתי כוס מים ונתתי לזה להתבשל על אש נמוכה וחצי שעה לפני סיום הבישול הרמתי את המכסה ויצא אליפות !

  • רוני
    Posted 22 באוגוסט 2022 12:57 0Likes

    לא צריך להוסיף ביצה לתערובת של הקציצות?

  • נוי
    Posted 14 בספטמבר 2022 22:09 0Likes

    היי
    אפשרי כוסברה במקום פטרוזיליה ?

  • אלינור
    Posted 21 באוקטובר 2022 11:51 0Likes

    מתה על המתכון הזה! עושה שוב
    אפשר בטטה במקום תפוא? כיאין לי

  • שרון
    Posted 10 בנובמבר 2022 21:36 0Likes

    הכנתי ויצאתי טעים!!! תודה על מתכון מעולה 🙂

  • תמי
    Posted 1 בינואר 2024 10:57 0Likes

    ענת קודם כל תודה על המתכונים שלך הם נהדרים!
    בנוגע למתכון הזה אפשר להחליף את הסילון ברכז רימונים או מולסה או שילוב?
    תודה 🙂

כתיבת תגובה