שבועות בפתח ואוטוטו גם הקיץ. המחשבה מאחורי הכנת גלידת קסטה כקינוח היא ההכנה מראש והזמינות במקפיא.
לגלידה ביתית יש טעם אחר. טעם מיוחד ועשיר והשוס הוא קלות ההכנה! תוך רבע שעה נכנסת גלידה למקפיא..
אם בא לכם להוסיף תוספות עשו זאת רגע לפני ההקפאה ולאחר ההקצפה. ניתן להוסיף שברי שוקולד/עוגיות/פקאנים וכו’..
המרכיבים:
500 מל שמנת להקצפה השף הלבן 38%
פחית חלב מרוכז
כף גדושה פודינג וניל
כפית שטוחה מחית/תמצית וניל
שרוול וחצי ביסקוויטים לקסטה ( מה שאוהבים)
כוס חלב
לציפוי:
300 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
40 גר׳ חמאת קקאו/2 כפות שמן
אופן ההכנה:
מרפדים תבנית מלבנית 30*20 בנייר אפייה.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2022/05/קסטה-1.jpg)
פרסום ממומן בשיתוף תנובה
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2022/05/קסטה-2.jpg)
בקערת המיקסר מניחים שמנת להקצפה השף הלבן, חלב מרוכז, פודינג ומחית וניל.
מקציפים עד למרקם של יוגורט.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2022/05/קסטה-2.jpg)
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2022/05/קסטה-3.jpg)
טובלים את הביסקוויטים בחלב ומסדרים שכבה ראשונה בתבנית.
יוצקים את בלילת הגלידה ומשטחים בעזרת פלטה.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2022/05/קסטה-4.jpg)
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2022/05/קסטה-5.jpg)
מניחים מעל שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים בחלב.
עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ללילה.
ממיסים את השוקולד וחמאת הקקאו/השמן בפולסים במיקרוגל.
מעבירים את הגלידות למשטח עבודה (נעזרים בנייר האפייה) ובעזרת סכין חותכים אותם.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2022/05/קסטה-6.jpg)
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2022/05/קסטה-7.jpg)
טובלים חצי מהקסטה בשוקולד המומס ומעבירים לתבנית נקייה. מחזירים למקפיא לשעה.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2022/05/קסטה-8.jpg)
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2022/05/קסטה-9.jpg)
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2022/05/קסטה-11.jpg)
2 תגובה
דורית
האם חייב חלב מרוכז?
Eden
יש תחליף לפחית חלב מרוכז?