קיצ’רי / אורז עם עדשים כתומות

החלו ימי הפרווה ואיתם החיפושים למנות.. היום הכנתי קיצ׳רי שהיא מנה מהמטבח העיראקי. למדתי להכין אותה מחמותי היקרה. הילדים שלי משוגעים עליה!! אוכלים אותה מקטן עד גדול. אני יודעת שיש כאלה שנוהגים לאכול את האורז עם ביצת עין מעל אבל אצל חמותי לא נוהגים לכן הכנתי לכם בלי אבל קחו בחשבון שזאת אופציה. יוגורט קר ועגבניות טריות בצד ויש לכם ארוחה מזינה וטעימה בצ׳יק צ׳אק.
שמתי לכם קישורים למנות הסטורי ויש עוד המוןןן אופציות, גם בפיד וגם בהיילייטס..

המרכיבים:
2 כוסות אורז יסמין שטוף ומסונן
כוס עדשים כתומות שטופות ומסוננות
2 עגבניות קלופות וקצוצות
4-5 שיניי שום כתושות
כפית פפריקה מתוקה,
חצי כפית כורכום,
כפית גדושה כמון
חצי כפית פלפל לבן/שחור
כפית מלאה מלח
רבע כוס שמן
4 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:
בסיר רחב מניחים שמן, שום כתוש ותבלינים. מערבבים ולאחר כדקה מוסיפים את העגבניות ומנמיכים להבה.
מערבבים שוב ולאחר כ5 דק’ מוסיפים את האורז.
מערבבים היטב ומטגנים הכל יחד כ 3 דק’. מוסיפים את העדשים ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים מים רותחים, מערבבים, מכסים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה .
מבשלים כ 20 דקות. מומלץ לפתוח באמצע ולערבב קלות את האורז בעזרת מזלג.
מגישים לצד יוגורט קר ועגבניות טריות חתוכות.

כתיבת תגובה