סופגניות צ׳ורוס זה חובה בחנוכה, הן עשויות בצק רבוך שלאחר הטיגון מקבל מרקם אוורירי, קראנצ’י מבחוץ ורך מבפנים.
הן נראות מורכבות והן הכי לא!!! תעבדו לפי המתכון וכולם מצליחים! השוס, מצרכים בסיסיים שיש לכל אחד בבית, בלי התפחות ועניינים.. והטעם.. אוי הטעם.. בקיצור, טוסווווו להכין
המרכיבים:
250 מל מים ( כוס מדידה)
150 גרם קמח ( כוס+ כף גדושה)
100 גרם חמאה
4 כפות סוכר
חצי כפית מלח
חצי כפית מחית וניל
3 ביצים L
לציפוי:
כוס סוכר + כפית קינמון
לטבילה:
שוקולד /ריבת חלב/גנאש שוקולד וכו׳
אופן ההכנה:
מניחים בסיר את המים, החמאה, הסוכר, הוניל והמלח ומביאים לרתיחה. מחכים עד המסה מלאה של החמאה. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר. מחכים עוד כדקה תוך כדי ערבוב ומסירים מהאש.
מעבירים את הבצק לקערת המיקסר עם וו גיטרה. מערבלים את הבצק במהירות בינונית במשך כ 3 דקות לצינון. מוסיפים את הביצים, כל פעם אחת. לא מוסיפים עד שהראשונה נטמעה. הבצק מתפרק אבל אל דאגה הוא מתאחד בסוף. מערבלים עוד כ 2 דקות.
מחממים שמן לטיגון עמוק
מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר משונן. מזלפים רצועות באורך 4-5 ס”מ. מטגנים עד הזהבה ומעבירים למסננת.
מגלגלים את הצ׳ורוס בסוכר והקינמון וטובלים בשוקולד או מה שבא לכם. בהצלחה ובתאבון
2 תגובה
יעלה
האם אפשר להכין מראש ולשים במקרר בשקית הזילוף ולהכין כעבור כמה שעות?
ענת אלישע
כן אין בעיה