פרנה כשרה לפסח

שנה שעברה הכנתי חלות כשרות לפסח והשנה הרחקתי לכת והכנתי פרנות בתנור כשרות לפסח!! כן אני יודעת, זה נשמע הזוי אבל ככל שהשנים עוברות ניתן להשיג הכל כשר לפסח להבדיל משנים עברו שכל מי שלא אוהב מצות (כמוני) ממש סבל בפסח. אז איך נולד המתכון? לפני כחודש העליתי לכם מתכון לפרנות במחבת/בתנור ואחת העוקבות שלי באינסטגרם שיתפה אותי שהיא הכינה את המתכון עם קמח ללא גלוטן ויצא לה לא פחות ממושלם. ברור לכם שהייתי חייבת לנסות כן?! אני השתמשתי בקמח מולינו ירוק שבעיניי הוא הכי טוב למאפים של פסח. לא ניסיתי עם קמח אחר לכן לצערי לא יכולה להמליץ הפעם על תחליף. הקמח הזה נמכר ברוב הסופר או ברשתות השיווק באינטרנט. שמרים כשרים לפסח ניתן להשיג בכל סופר במקררים.

המרכיבים:
500 גרם קמח מולינו ירוק
500 מ”ל מים (מי ברז)
25 גרם שמרים טריים כשרים לפסח.
2 כפות סוכר
חצי כף מלח
4 כפות שמן

אופן ההכנה:
מניחים את הקמח, השמרים , הסוכר והמים בקערת המיקסר ולשים כ 2 דק’.
מוסיפים מלח ושמן ולשים עוד 8 דק’ במהירות בינונית נמוכה.
מתקבל בצק דביק מאוד וזה תקין לחלוטין.

בעזרת קלף משומן מורידים את הבצק למשטח משומן גם הוא.
חותכים את הבצק ל 6-7 חתיכות ויוצרים בעזרת הידיים פיתות רחבות ושטוחות.
מניחים את הפיתות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ויוצרים חור במרכז כל פיתה.
מכסים ומתפיחים כשעה וחצי.

לאחר ההתפחה..

מחממים תנור ל 230 מעלות חום סטטי.
מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ 20 דק’ או עד הזהבה קלה.
מוציאים את התבנית מהתנור ומיד מכסים במגבת נקייה.
לאחר בצינון שומרים בשקית ניילון אטומה.
ניתן להקפיא לאחר האפייה.

מניחים מגבת נקייה מעל הפרנות מיד בצאתם מהתנור


כתיבת תגובה