רובכם יודעים שגדלתי בבית מרוקאי עם אמא שפית בחסד עליון. אמא שלי ז״ל הייתה מכינה את העלים לפסטלים ולסיגרים וזאת הייתה אמנות לשמה! כשנפטרה החלטתי לנסות. זה היה אחד הפרוייקטים היותר קשים שעשיתי. אחרי מיליון נסיונות הצלחתי. דמיינתי את תנועות הידיים שלה ומכאן זה התחיל לזרום. הכנת עלי סיגר מצריכה מיומנות רבה וניסיון וזאת הסיבה שהבאתי לכם תחליף קל ומהמם. פסטלים מדפי פילו! אני טיגנתי אותם אבל אין שום בעיה לאפות אותם. ההבדל הוא שבטיגון לא משמנים את הדפים ובאפייה כן. מברישים בשמן ואופים על 180 מעלות חום סטטי עד הזהבה.

המרכיבים:
חבילת דפי פילו מופשרת במקרר/מצוננים

למילוי:
2 תפוחי אדמה בינוניים.
350 גרם בשר בקר טחון
בצל בינוני קצוץ
רבע צרור פטרוזיליה קצוץ
חצי כפית כורכום
חצי כפית ראס אל חנות
חצי כפית פלפל
כפית שטוחה מלח (לפי טעם)
3 כפות שמן

לטיגון:
שמן לטיגון חצי עמוק

לאפייה:
ספריי שמן/שמן להברשת הדפים

כף קמח + רבע כוס מים להדבקת קצוות

אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך, מסננים ומועכים לפירה.
מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה קלה.
מוסיפים את הבשר ומפוררים בעזרת מזלג.
כשהנוזלים מתאדים, מוסיפים את התבלינים והפטרוזיליה ומערבבים כדקה.
מוסיפים את הפירה, מערבבים היטב ומניחים בצד לצינון מלא.

מניחים את דפי הפילו על משטח העבודה.
בעזרת מספריים גוזרים את הדפים לאורך.
מניחים דף פילו חצוי ומקפלים לשניים (לאורך).
מקפלים לפי התמונות/סרטון ויוצרים כיס קטן.
מניחים בתוך הכיס כפית מלאה מהמילוי וממשיכים לקפל לצורת פסטל.
על הקצה שנותר מורחים מעט מתערובת הקמח והמים וסוגרים למשולש.

גוזרים את כל החבילה לאורך
שימו לב לכיס שנוצר כתוצאה מהקיפול

מחממים שמן ומטגנים עד הזהבה עמוקה.
לאפייה בתנור ההוראות בראש המתכון.

הערה חשובה:
הקפידו לכסות את הדפים בזמן העבודה בכדי שלא יתייבשו ויהיה נוח לקפל אותם.

3 תגובה

  • יובל
    Posted 19 באפריל 2023 18:11 0Likes

    היי ענת,
    זה ילך טוב גם עם חזה עוף טחון ?

  • יובל
    Posted 19 באפריל 2023 18:11 0Likes

    היי ענת,
    האם זה ילך טוב גם עם חזה עוף טחון ?

כתיבת תגובה