פלפלים כבושים

ממשיכים בסדרת החמוצים.. והפעם פלפלים חריפים. הסבתות ואמא שלי ז”ל נהגו להחמיץ את הפלפלים בשלמותם ורק לחרוץ אותם במרכז, אני חתכתי לטבעות כי בעיניי כך יותר נעים לאכול ולהגיש. ושוב, הכנה סופר פשוטה. המלצה שלי, תכפילו כמויות.

המרכיבים לצנצנת בנפח ליטר:
כ 600 גרם פלפלים חריפים ירוקים/אדומים
4-5 שיניי שום
כוס חומץ
כוס מים (מי ברז)
2 כפיות מלאות מלח אטלנטי/אחר

אופן ההכנה:
שוטפים את הפלפלים, מייבשים וחותכים לטבעות.
מוסיפים את הפלפלים לצנצנת מעוקרת!!
מוסיפים את שיניי השום.
יוצקים את המים, החומץ והמלח.
סוגרים את הצנצנת והופכים בזירות בכדי שהכל יתערבב יחד.
חוזרים על הפעולה כ 3 פעמים. מניחים במקום מוצל.
הפלפלים מוכנים לאחר כיומיים.
מאחסנים במקרר.

1 תגובה

  • סימה
    Posted 4 במרץ 2023 9:42 0Likes

    הי..האם שום כתוש או שלמות? תודה רבה. כל הזמן שואלת איך עושים ..מקווה שיצא טעים.

כתיבת תגובה