לפני כשבועיים קיבלתי “דודא” להכין עופיונים ממולאים.
שנים שלא הכנתי את המנה הזו.. בכל פעם שיש לי “דודא” אני קודם בודקת
עם גבריאל הקצב שלי (אתם כבר מכירים אותו) שיש במלאי ואז מתחילה לתכנן את המנה.
בעיניי המנה הזו חגיגית וסופר טעימה. היא מתאימה לארוחת שיש או חג.
שילבתי טעמים מטורפים שהקפיצו את המנה והשתלבו מעולה עם הטעם העדין של העופיונים.
עם יד על הלב, זה רק נשמע מורכב אבל זה הכי לא! וכן, ניתן למלא עוף רגיל או קטן במקום העופיונים.


המרכיבים:
4 עופיונים מוכנים למילוי או עופות קטנים במיוחד (2 יח’)
4 בצלים חתוכים לרבעים
8 שיניי שום קלופות
שקית ערמונים בוואקום.

לרוטב:
3 כפות סילאן טבעי
כף דבש/מייפל
כף רוטב סויה
תפוז שלם סחוט
כף גדושה אריסה (סחוג אדום פיקנטי)
3-4 כפות שמן זית



למילוי:
1/2 כוס אורז עגול/פרסי שטוף
300 גרם בשר בקר טחון
1 בצל גדול קלוף וקצוץ.
2 שיניי שום מגורדות דק.
2 כפות צנוברים.
2 כפות חמוציות קצוצות.
1/4 צרור נענע קצוץ
רבע צרור כוסברה קצוץ
רבע צרור פטרוזיליה קצוץ.
חצי תפוז סחוט.
כף סילאן טבעי
חצי כפית מלח (לפי טעם)
חצי כפית פלפל לבן/שחור
מעט אגוז מוסקט מגורר
כפית מחוקה בהרט
4 כפות שמן זית



אופן ההכנה:

מניחים את האורז בסיר, מוסיפים מעט מלח וכוס מים.
מבשלים עד אידוי של המים (האורז לא לגמרי מוכן)
בסיר רחב מניחים שמן ואת הבצל הקצוץ. מטגנים כ 5-7 דקות.
מוסיפים את השום ומערבבים כדקה.

מוסיפים את הצנוברים ומטגנים עוד כ 2 דקות.

מוסיפים את הבשר ומפוררים בעזרת מזלג.

מוסיפים לתערובת הבשר את החמוציות הירק והתבלינים ומערבבים היטב.

מוסיפים את האורז המבושל, מערבבים ולאחר כדקה מסירים מהאש.
ממלאים את העופיונים במילוי (לא לדאוג ממה שנשאר )
מניחים בתבנית את רבעי הבצל, השום והערמונים.

מסדרים ביניהם את העופיונים הממולאים.

מוסיפים לתבנית גם את המילוי שנותר.

בקערית מניחים את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב.

מזליפים את הרוטב מעל העופיונים הבצל והערמונים.
מחממים תנור ל 200 מעלות.
מכסים את התבנית בנייר אפייה ורדיד אלומיניום.
מכניסים לתנור ל 45 דקות ומסירים את הניירות.
צולים עוד כ 15 דקות או עד הזהבה.

כתיבת תגובה