עוף ואורז בתבנית אחת

מזג האוויר הקר במיוחד מזמין מנה מנחמת. למען האמת לא זוכרת קור כזה מזה שנים.. המנה הזאת נולדה מעכשיו לעכשיו. הרצון לחמם את האווירה בבית וגם את הבטן של הילדים עושה את שלו. כמה שיותר ירקות, חלבון ופחמימה בתבנית אחת והתוצאה פשוט מרהיבה ביופייה ובטעמה.

המרכיבים:
6-8 מנות עוף לבחירתכם (אני הלכתי על כרעיים)
2.5 כוסות אורז יסמין
פלפל שושקה גדול
פלפל ירוק חריף/מתוק
4 שיניי שום
גזר גדול קלוף
בצל גדול קלוף
חצי צרור כוסברה שטוף
1/3 כוס שמן זית/אחר
חצי לימון סחוט
כף פפריקה מתוקה
כפית כמון
כפית גדושה מלח (לפי טעם)
כפית פלפל שחור
חצי כפית כורכום.
תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לפרוסות עבות (כמות לפי גודל התבנית)
.
אופן ההכנה:
שוטפים את האורז ומשרים במים רותחים ל 45 דק’.
מכניסים את כל הירקות למעבד המזון וקוצצים דק (לא לטחון)
מעבירים לקערה את הירקות ומוסיפים תבלינים.
מערבבים היטב ומוסיפים את נתחי העוף.
מערבבים, מכסים ומכניסים למקרר למינימום שעה (כמה שיותר יותר טוב)
מעבירים את נתחי העוף לצלחת ומניחים בצד.
מסננים את האורז ומעבירים לתוך הקערה עם הרוטב, מערבבים היטב.
.
מחממים תנור ל 200 מעלות חום סטטי.
יוצקים מעט שמן לתבנית ומסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בצפיפות.
מפזרים מעליהם את האורז ומשטחים בעזרת כף.
מניחים מעל האורז את נתחי העוף ויוצקים כ- 4 כוסות מים רותחים.
מכסים את התבנית בנייר אפייה רטוב וסחוט ושכבה של רדיד אלומניום.
מכניסים את התבנית לתנור לשעה ורבע.
מסירים את הניירות וצולים עוד כ 20 דק’.


כתיבת תגובה