עוגת שוקולד ללא קמח

מתכון סופר פשוט וקל, ללא קמח שמתאים לפסח ולכל ימות השנה. שימו לב, העוגה יוצאת נמוכה וזה בסדר! אני הכנתי בתבנית בקוטר יחד עם זאת תוכלו להכין בתבנית קטנה יותר ואז תקבלו גם טעם וגם גובה! בכל מקרה היא אחת הפשוטות להכנה. העוגה חלבית, ניתן להמיר חמאה בנטורינה אבל הטעם שונה.

המרכיבים:
350 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות.
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות(נטורינה לפרווה)
2 כפיות נס קפה
כף ברנדי/קוניאק (לא חובה, מוסיף המון)
4 ביצים L בטמפ’ החדר
חצי כוס סוכר

לציפוי העוגה:
מיכל שמנת להקצפה (לפרווה שמנת צמחית)
שקית פודינג וניל
חצי כוס חלב

אופן ההכנה:
מרפדים תבנית קוטר 26 בנייר אפייה משומן קלות
מחממים תנור ל 180 מעלות חום סטטי

מניחים את השוקולד, החמאה, הנס קפה והברנדי בקערת זכוכית ומניחים מעל סיר עם מים רותחים.
מערבבים עד המסה מלאה ומצננים קלות.

מקציפים ביצים שלמות עם סוכר במשך כ 7 דק’ על מהירות גבוהה עד שמתקבל קצף תפוח ובהיר.
מוסיפים לקערה את השוקולד המומס ומקפלים עד איחוד.
יוצקים את הבלילה לתבנית ומכניסים לתנור החם.
אופים כחצי שעה או עד התייצבות של העוגה.

מצננים את העוגה ומכניסים למקרר ל 4 שעות.
מניחים בקערה שמנת להקצפה פודינג וניל וחלב ומקציפים על מהירות גבוהה לקצפת יציבה.
מורחים את הקצפת מעל העוגה, מקשטים בשוקולד מריר מגורד ומגישים.

כתיבת תגובה