עוגת דבש עשירה בתבלינים

איך אפשר ראש השנה בלי עוגת דבש?! העוגה הזאת היא אחת הטעימות שיש, בהבטחה
כמה הערות..
הבלילה דלילה, לא לפחד היא מתייצבת בתנור. אל תפספסו שום תבלין ! המלצה שלי, תקנו את התבלינים האלה ותזרקו במקפיא.. לא קורה להם כלום.
זהו, חפרתי מספיק. הנה המתכון.. תשמרו גם את הפוסט הזה, כדאי לכם

מרכיבים:
350 גרם קמח תופח
צנצנת דבש (350 גרם)
5 ביצים (טמפ׳ החדר)
כוס סוכר (200 גרם)
כוס שמן קנולה (180 מל)
1/4 כוס ברנדי
2 שקיות תה מהולות ב 250 מל מים חמים (לצנן לפני)
כפית אבקת סודה לשתיה
כפית גדושה קינמון
1/2 כפית זנגוויל טחון
1/4 כפית ציפורן
1/2 כפית הל
גרידת תפוז שלם
100 גרם אגוזי מלך קצוצים



אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות.
מרפדים תבנית עגולה קוטר 26/ 2 תבניות לחם / 3 תבניות אינגליש בנייר אפיה.
בקערת המיקסר מניחים את הביצים, דבש, סוכר,שמן וברנדי. מערבלים לבלילה תפוחה ובהירה (כ 5 דק במהירות גבוה). מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום.
בקערה מערבבים את הקמח והתבלינים.
מוסיפים את כוס התה בהזלפה איטית ומיד אחרי את תערובת הקמח. מערבלים להטמעה בלבד.


מכבים את המיקסר ומוסיפים את האגוזים הקצוצים וגרידת התפוז. מערבבים ידנית קלות.
יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ 40 דקות או עד שקיסם ננעץ במרכז העוגה ויוצא עם פירורים. מצננים ועוטפים בניילון נצמד. בהצלחה

כתיבת תגובה