איך אפשר ראש השנה בלי עוגת דבש?! העוגה הזאת היא אחת הטעימות שיש, בהבטחה
כמה הערות..
הבלילה דלילה, לא לפחד היא מתייצבת בתנור. אל תפספסו שום תבלין ! המלצה שלי, תקנו את התבלינים האלה ותזרקו במקפיא.. לא קורה להם כלום.
זהו, חפרתי מספיק. הנה המתכון.. תשמרו גם את הפוסט הזה, כדאי לכם
מרכיבים:
350 גרם קמח תופח
צנצנת דבש (350 גרם)
5 ביצים (טמפ׳ החדר)
כוס סוכר (200 גרם)
כוס שמן קנולה (180 מל)
1/4 כוס ברנדי
2 שקיות תה מהולות ב 250 מל מים חמים (לצנן לפני)
כפית אבקת סודה לשתיה
כפית גדושה קינמון
1/2 כפית זנגוויל טחון
1/4 כפית ציפורן
1/2 כפית הל
גרידת תפוז שלם
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2021/08/עוגת-דבש-עשירה-בתבלינים-1-768x1024.jpg)
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות.
מרפדים תבנית עגולה קוטר 26/ 2 תבניות לחם / 3 תבניות אינגליש בנייר אפיה.
בקערת המיקסר מניחים את הביצים, דבש, סוכר,שמן וברנדי. מערבלים לבלילה תפוחה ובהירה (כ 5 דק במהירות גבוה). מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום.
בקערה מערבבים את הקמח והתבלינים.
מוסיפים את כוס התה בהזלפה איטית ומיד אחרי את תערובת הקמח. מערבלים להטמעה בלבד.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2021/08/עוגת-דבש-עשירה-בתבלינים-2-768x1024.jpg)
מכבים את המיקסר ומוסיפים את האגוזים הקצוצים וגרידת התפוז. מערבבים ידנית קלות.
יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ 40 דקות או עד שקיסם ננעץ במרכז העוגה ויוצא עם פירורים. מצננים ועוטפים בניילון נצמד. בהצלחה