עוגת בננות תמרים ופקאנים

עוגה חורפית אני קוראת לה משום שבפעם הראשונה שהכנתי אותה היה שיא החורף.
אני זוכרת שבקושי נתנו לה להתקרר, פשוט התיישבנו עם כוס תה ולא הפסקנו ליישר..
היא נימוחה ועסיסית והשוס, מכינים אותה בקערה אחת ומטרפה.

מצרכים:
3 ביצים L (טמפ החדר)
1 גביע יוגורט (200 מל)
180 גרם סוכר (3/4 כוס)
1/2 כוס שמן
2 כוסות קמח תופח (280 גר)
כף מחית וניל/תמצית
5 בננות קטנות מעוכות
200 גרם תמרים מגולענים קצוצים
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/4 כפית קינמון
חופן פקאנים קצוצים לקישוט

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות. מרפדים 2 תבניות אינגליש בנייר אפיה. בקערת המיקסר מניחים ביצים סוכר ומחית וניל ומערבלים במהירות גבוהה במשך כ 6 דק.
מנמיכים מהירות למינימום ומוסיפים שמן באיטיות. מוסיפים לסירוגין קמח, אבקת סודה לשתיה ויוגורט ומערבלים עד איחוד.
מוסיפים ידנית את הבננות התמרים והתבלינים ומערבבים בעדינות בעזרת מטרפה או מרית. מפזרים את הפקאנים מעל העוגות.
אופים כחצי שעה, מומלץ לבצע את מבחן הקיסם!! מפזרים אבקת סוכר ומכינים כוס קפה:)

כתיבת תגובה