עוגיות מכונה מרוקאיות

סוף סוף התפניתי להעלות לכם מתכון לעוגיות שמזוהות עם כל בית מרוקאי ובכלל.. התעוררתי הבוקר עם תחושת געגוע מטורפת להורים שלי ז”ל . אולי זה החורף, הגשם, הצורך להתכרבל ואולי רק החורף שמביא איתו את הרצון לכוס תה עם נענע וריח של אפייה.. המתכון של אמא שלי ז׳ל ואני הכי שמחה להעביר אותו. הייתה לה מכונה שנצמדת לשולחן עם בורג גדול וידית גדולה שהייתה מסובבת בכדי לדחוף את הבצק.. היום לשמחתי יש מכונות שעושות את העבודה והן מאוד מקלות על ההכנה. מניחים בצק ומכונת הבשר פשוט עובדת, כל מה שנותר הוא להניח על תבנית ולאפות.
הכי חשוב, העוגיות ללא ביצים!!
הנה המתכון באהבה ענקית

המרכיבים:
860 גרם קמח עוגיות/לבן (קילו פחות כוס)
200 גרם מחמאה/נטורינה/חמאה מומסת
כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
כוס סוכר
1/2 כוס קוקוס
1/2 כוס שומשום
2 שקיות סוכר וניל
2 שקיות אבקת אפיה

אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מניחים את כל המרכיבים ולשים כ 4-5 דק’, רק עד איחוד חומרים. הבצק יוצא מעט פירורי וזה תקין.
לישה קצרה בידיים והוא מתאחד. יוצרים כדור ועוטפים בניילון נצמד למנוחה של חצי שעה.
(במידה והבצק לא מתאחד מוסיפים 2-3 כפות מיץ תפוזים)
למי שאין מיקסר, ניתן ללוש את הבצק בידיים.

מכונת בשר שמגיעה עם החלקים לעוגיות מרוקאיות

מחממים תנור ל 180 מעלות חום סטטי (עליון תחתון). מרפדים תבניות בנייר אפיה.

מעבירים את הבצק במכונת העוגיות ומשם לתבנית.
במידה ואין מכונה ניתן ליצור מקלות ארוכים בידיים או סהרונים או כל צורה שבא לכם, הן טעימות כך או אחרת.
אופים עד הזהבה קלה ומגישים לצד תה עם נענע

10 תגובה

  • מיכל
    Posted 5 באוקטובר 2021 17:30 0Likes

    מתכון מושלם!

  • סיגל
    Posted 16 בינואר 2022 16:03 0Likes

    שלום ענת אפשר לוותר על השומשום?

  • דורית סטופ
    Posted 10 ביולי 2022 0:06 0Likes

    העוגיות יצאו מעלפות ! מתכון מושלם תודה!

  • ענת
    Posted 5 בנובמבר 2023 14:52 0Likes

    מתכון מושלם. הוא של קרין גורן לא? הכי כיף שאין ביצים.תודה על ההסבר

  • ענת
    Posted 6 בנובמבר 2023 11:50 0Likes

    הכנתי אתמול.ממש שקלתי כל מוצר -הבצק יצא לי מאוד שומני ככה שרציתי לעשות במכונה יצא לי דק.למה?תודה

  • אריאלה פינשטיין
    Posted 2 בינואר 2024 6:58 0Likes

    אוהבת את המתכונים שלך.
    מה וכמה ניתן לשים במקום השומשום והקוקוס ? לא אוהבת.
    אני מתארת לעצמי קמח – אבל מה הכמות בבקשה ?

כתיבת תגובה