עוגיות לב ריבה

פעם בשנה אני מכינה את העוגיות ולמה?? כי אני לא עומדת בפיתוי, הן החולשה שלי!!!
בדרך כלל מכינה אותן בצורת פרח הפעם הלכתי על לבבות כי זה מה שיובלי ביקשה. כך או אחרת הן מסוכנות!
וכמו שאתם מכירים אותי, מתכון קליל עם מאה אחוז הצלחה. קצת סבלנות ויש לכם צנצנת מלאה בעוגיות הכי טעימות ביקום.

המרכיבים:
370 גרם קמח עוגיות/לבן
50 גרם שקדים טחונים (קמח שקדים)
200 גרם חמאה רכה/נטורינה/מרגרינה (לא מומסת)
120 גרם אבקת סוכר
4 חלמונים
כפית מחית וניל/תמצית וניל איכותית
מעט גרידת לימון

למילוי ועיטור:
כוס ריבת תותים /כל ריבה שאוהבים/שוקולד
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
בקערת המיקסר (וו גיטרה) מניחים חמאה, אבקת סוכר, חלמונים, קורט מלח, גרידת לימון ווניל ומערבלים עד לקבלת תערובת תפוחה (כ -3 דקות) מוסיפים קמח ושקדים טחונים ומערבלים רק עד הטמעה. הבצק שמתקבל רך ומעט דביק. מורידים את הבצק למשטח מקומח ויוצרים כדור. מחלקים ל 4 חלקים ועוטפים כל חלק בניילון נצמד. מכניסים למקרר לשעה.

מרדדים כל חלק בין שתי ניירות אפיה מקומחים! (מתחת ומעל הכדור מקמחים)לעובי של 4 מ”מ , בעזרת קורצן קורצים עוגיות. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומכניסים למקרר ל 10-15 דקות.
מחממים תנור ל 180 מעלות. אופים את העוגיות עד הזהבה קלה כ 15-17 דקות ומצננים.
על העוגיות עם החור מפזרים אבקת סוכר.
מעבירים את הריבה לשק זילוף ומזליפים באמצע כל עוגיה שלמה. סוגרים לסנדוויץ טעים

הערות:
הבצק עדין לא להיבהל, פשוט לרדד בעדינות.
ניתן להמיר קמח שקדים לקמח לבן

1 תגובה

  • רינת
    Posted 24 בדצמבר 2021 0:34 0Likes

    אשמח למתכונים❤️

כתיבת תגובה