ספגטי ברוטב צ’ילי לוהט

כשהיינו בלונדון נכנסנו למסעדה איטלקית מהממת ונועם הזמינה פסטה ברוטב צ’ילי. אמרתי בצחוק שאני מקווה שלא יהיה חריף מדי. המנה הגיעה, אדומה ולוהטת תרתי משמע! כמו שהיא הייתה טעימה כך היא הייתה חריפה! נועם אוכלת , נשרפת, לוקחת שלוק מהשתייה וממשיכה..
יכולה לומר לכם שעזרתי לה לנקות את הצלחת כי זאת הייתה אחת המנות הטעימות שאכלנו בלונדון. הבטחתי לעצמי להכין אותה ברגע שאנחנו חוזרות. המנה חריפה כך שמי שרגיש לחריף מוזמן להוריד מכמות הצ’ילי ולהחליף אותו בפלפל שושקה מתוק קצוץ.

המרכיבים:

חבילת ספגטי או כל פסטה אחרת
2 בצלים בינוניים קצוצים
5 שיניי שום פרוסות דק
6 פלפל צ׳ילי טרי קצוץ
פלפל שושקה קצוץ
2 כפות רסק עגבניות
בקבוק מחית עגבניות (700 מ׳ל מומלץ פאסטה)
6 כפות שמן זית
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור/לבן
כוס מי בישול הפסטה

אופן ההכנה:

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ושומרים כוס מי בישול הפסטה בצד.
מחממים שמן ומוסיפים את הבצל. מטגנים במשך כ 12 דק׳ תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את הפלפלים והשום ומטגנים עוד כ 10 דק׳ (מקפידים לערבב כל הזמן)
מוסיפים רסק עגבניות מלח ופלפל, מערבבים ומוסיפים את מחית העגבניות ומי בישול הפסטה.

מערבבים היטב ומבשלים על להבה נמוכה כ 5 דקות נוספות.
מומלץ לשמור בצד כמה כפות מהרוטב!!

מוסיפים את הפסטה, מערבבים ומבשלים כ 3 דקות.
זה הזמן להוסיף את הרוטב ששמנו בצד מעל השניצל..

מי שרגיש לחריף יכול להסיר את הצ׳ילי מהמתכון או חלק ממנו ולקצוץ 3 פלפל שושקה נוספים.

כתיבת תגובה