סלמון בקראסט ירוק

זהו, המתכון האחרון לפני החג
בחרתי להעלות אותו אחרון כי זאת המנה הכי קלילה שייצא לכם להכין
כמה הערות לגבי המתכון.. אם אין לכם ממרח ארטישוק אז תנסו להשיג כי זה מוסיף המוןןןןן ואם אין אז פשוט תוותרו☺️לגבי הפיסטוקים, אל תוותרו על הקלייה במחבת, זה לוקח בדיוק 5 דקות וזה מקפיץ ומשדרג את המנה פי כמה!! זהו, עכשיו אתם משוחררים למטבח להכין את ארוחת החג שלכם. וואיייי כמה שאני מחכה לסטוריז שלכם מחר

המרכיבים:
5 נתחי סלמון טריים ומפולטים מעצמות ועור

למריחה:
2 כפות גדושות מיונז
כף ממרח ארטישוק (אם אין אז לוותר ולהוסיף כף מיונז)
חצי כפית אבקת שום
2 כפות מיץ לימון טרי
מלח פלפל


לקראסט:
50 גרם פיסטוק טבעי (לא קלוי וללא מלח)
חצי צרור כוסברה
חצי צרור פטרוזיליה
2 שיניי שום
כפית פלפל שחור גרוס
מלח
3 כפות פירורי לחם

לקישוט וטעם:
חצי פלפל צ׳ילי אדום קצוץ
חצי לימון פרוס דק

אופן ההכנה:
מחממים תנור על 210 מעלות.
בקערה מניחים את המיונז ושאר המרכיבים למריחה ומערבבים היטב.

קולים את הפיסטוקים במחבת יבשה למשך 5 דקות.
מניחים את כל מרכיבי הקראסט במעבד מזון וקוצצים גס. מעבירים לצלחת שטוחה ומוסיפים את פירורי הלחם. מערבבים היטב.


מרכיבים את המנה:
מברישים את הנתחים היטב ברוטב המיונז . טובלים בקראסט מלמעלה ומהצדדים. מהדקים היטב.
משמנים תבנית עם מעט שמן זית ומניחים את הנתחים. מפזרים מעל פלפל צ׳ילי גרוס. מניחים בין הנתחים פרוסות לימון חצויות. מכניסים לתנור למשך 15-17 דקות. בתאבון

6 תגובה

  • חני
    Posted 18 באוקטובר 2021 18:29 0Likes

    חלופה למיונז?

  • מירב
    Posted 6 בינואר 2022 18:24 0Likes

    אפשרי עם עוד דגים חוץ מסלמון?

  • נעה
    Posted 7 באפריל 2022 22:35 0Likes

    אפשר בלי פירורי לחם? או תחליף לפסח?

    • ענת אלישע
      Posted 11 באפריל 2022 19:53 0Likes

      אםשרי עם פירורי מצה לציפוי שניצל או לוותר בכלל

כתיבת תגובה