סיפרתי לכם כבר כמה פעמים על חיבתי העזה לירקות.. קיבלתי במתנה קולפן ג’וליינים חדש וברור שחיכיתי להזדמנות לעוף עליו.
הכנתי לילדים בצהריים את הסלט הזה ונרשמה התפעלות!! פשוט פתחתי את המקרר והוצאתי מה שראיתי לנכון. תוך 10 דק’ היה סלט ותוך 10 דק’ הוא חוסל. תיכף תבינו כמה קל פשוט וטעים.
המרכיבים:
2 גזרים קלופים
2 מלפפונים ירוקים
קולורבי גדול קלוף
תפוח גראנד סמית קלוף
5 גבעולים של בצל ירוק (החלק הירוק)
חופן אגוזי מלך/בוטנים קלויים
4-5 גבעולי כוסברה (רק העלים)
לרוטב:
4 כפות רוטב פונזו (להשיג בסופרים)
1/2 תפוז גדול סחוט
שן שום מגורדת דק
כף דבש
2 כפות שמן זית
מעט מלח
אופן ההכנה:
מגרדים את כל הירקות בעזרת קולפן ג’וליניים או מעבד מזון (דיסקית של ג’וליינים) למעט הבצל הירוק.
חותכים את גבעולי הבצל הירוק לאורך ולאחר מכן לרצועות דקיקות.
בקערה מניחים כוס מים קרים מוסיפים כוס קוביות קרח.
מכניסים את רצועות הבצל הירוק ומחכים כ 10 דק’, המטרה ליצור תלתלי בצל ירוק קראנצ’ים.
מניחים את כל הירקות בקערה כולל עלי הכוסברה.
מניחים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב, סוגרים ומשקשקים.
מזליפים חצי מכמות הרוטב על הסלט ומערבבים.
מוסיפים אגוזי מלך ואת הבצל הירוק.
מוסיפים את יתרת הרוטב ואוכלים בתאבון.
הערות למתכון:
במידה ולא משיגים רוטב פונזו ניתן להמיר ב 2 כפות רוטב סויה , כף מיץ לימון וחצי תפוז סחוט נוסף.