סיגר ממולא בדג אמנון

בשניה שפתחו את השמים אמרתי לחצי שלי שאני הולכת להגשים חלום והשנה אני טסה למרוקו!! אמה מה, תוכניות לחוד ומעשים לחוד, החלום שלי יחכה עוד קצת אבל בינתיים הבאתי את מרוקו לישראל כין אין כמו בבית!!
מילאתי עלי סיגר (קנויים הפעם, לא סירבלתי אתכם בהכנה) בדג אמנון טרי קצוץ שאני כל כך אוהבת והוספתי לו מלאא טעמים מדוייקים מהמטבח המרוקאי והתוצאה לא פחות ממושלמת. למען האמת תוכלו לשלב במתכון הזה כל דג שאתם אוהבים. כך או אחרת מדובר במנת פתיחה טעימה וקלה במיוחד.

המרכיבים:
חבילת עלי סיגר (להשיג במקפיאים בסופר)

למילוי:
700 גרם פילה דג אמנון טרי קצוץ לקוביות קטנות.
רבע צרור פטרוזיליה קצוץ
רבע צרור כוסברה קצוץ
2 שיניי שום מגורדות דק
פלפל צ׳ילי קצוץ דק
כפית ממרח לימון כבוש
כפית אריסה מתוקה
מלח, פלפל, רבע כפית כמון
שמן לטיגון עמוק

סלסת עגבניות חריפה:
2 עגבניות קלופות, רבע צרור כוסברה, שן שום, פלפל ירוק חריף, מלח, 3 כפות שמן זית.

הכנת ה ״דבק ״ לסגירת הסיגר:
כף קמח מהולה ב 4 כפות מים

אופן ההכנה:
מניחים את כל מרכיבי המילוי בקערה ומערבבים היטב. מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה. מפשירים את עלי הסיגר.
מניחים את כל מרכיבי הסלסה במעבד המזון וקוצצים בפולסים. (טחינה גסה)

ממלאים את הסיגר:
מניחים בקצה העלה מילוי , מקפלים שוליים ומגלגלים לצורת סיגר. מדביקים את קצה הסיגר בעזרת הקמח והמים.
מטגנים בשמן חם עד הזהבה עמוקה ומגישים לצד סלסת עגבניות.

לאפיה בתנור:
מחממים תנור ל 200 מעלות טורבו. מתיזים ספריי שמן סביב כל הסיגר ואופים עד הזהבה.

2 תגובה

  • רויטל ענבר
    Posted 30 באוקטובר 2021 18:33 0Likes

    קראתי את מה שרשמת על עצמך
    כל הכבוד על שהצלחת להרים את עצמך
    ולהמשיך לבשל אוכל מופלא
    אשמח לדעת תאריכים לסדנאות קרובות
    רויטל

    • ענת אלישע
      Posted 31 באוקטובר 2021 23:20 0Likes

      בשמחה רבה יקירה, ממליצה להתעדכן בתאריכים בתחילת שבוע הבא

כתיבת תגובה