סחוג אדום

סחוג אדום הוא בגדר “מאסט” בפסח!!
מאז שאני זוכרת את עצמי הבישולים לחג מתחילים בסחוג.
אני תמיד מכינה כמות גדולה, מחלקת לקופסאות ומקפיאה.
הסחוג שמתקבל הוא מאוד סמיך. בעצם הוא מעין תמצית שצריך לדלל מה שמכפיל את הכמות המקורית.
אני זוכרת שאמא שלי הייתה מכשירה את המטבח כמה ימים טובים לפני החג ומתחילה בהכנות..
היא הייתה מכינה לכל אחד מאתנו קופסא עם סחוג ובשבילנו זה היה אוצר!
היום אני מכינה לאחים שלי..


המרכיבים:

700 גרם פלפלים יבשים מתוקים
300 גרם פלפלים יבשים חריפים (ניתן לרכוש בכל חנות תבלינים)
2 ראשי שום ירוק
כף גדושה כמון
1/4 כוס חומץ
3/4 כוס שמן קנולה/סויה
כף מלח (לפי טעם)
מים רותחים לכיסוי הפלפלים.

אופן ההכנה:

מנקים את הפלפלים מגרעינים (אפשר לקנות ללא גרעינים)
מניחים בקערה גדולה וממלאים במים רותחים עד כיסוי מלא!
משרים לחצי שעה, מסננים מהנוזלים.

שום ירוק

במטחנת בשר טוחנים את כל הפלפלים יחד עם ראשי השום.

מתבלים בתבלינים ומחלקים לקופסאות. ניתן לשמור במקרר או להקפיא.
הסחוג שמתקבל מאוד סמיך.

מדללים אותו ע”י הוספת חצי כוס מים וחצי לימון סחוט על כל קופסה של 250 גר .
טועמים ומוסיפים מלח לי הטעם.


הערות למתכון:
מי שאוהב סחוג חריף מוזמן להוסיף פלפל צ’ילי יבש לתערובת הפלפלים היבשים.

כתיבת תגובה