סו בורק / בורקס מים


סו בורק הוא בורקס טורקי טעים במיוחד.
במקור מכינים אותו מבצק העשוי קמח וביצים, ממש כמו בצק לפסטה, יוצרים יריעות ומבשלים אותן במים חמים וכך מרכיבים שכבות של עלים גבינות ותרד או לחילופין ניתן להכין במבצק/עלי יופקה שניתן להכין או להשיג במעדניות.. אני מקצרת לכם את כל התהליך ומתאימה את הבורקס לבית הישראלי ולמצרכים שיש בכל מקרר בסופר. דפי פילו עושים את העבודה יופי.
התהליך הוא סופר פשוט והטעם מטורףףף!! מתאים לשבת בבוקר או כארוחת ערב באמצע השבוע.
בד״כ מכינים את הבורקס הזה עם תרד וגבינות, הפעם הכנתי אותו רק עם גבינות. כל מה שהיה לי במקרר הכנסתי.
תקראו את ההערות בסוף המתכון לגבי מילוי עם תרד.

המרכיבים:
חבילת דפי פילו
3 ביצים L
1/3 כוס שמן
כף חמאה מומסת
כוס מים
מעט מלח ופלפל שחור/לבן
למילוי:
250 גרם גבינת תבור/כנען/טוב טעם
250 גרם גבינת חמד 5%-16%.
150 גבינה בולגרית.
150 גרם מוצרלה מגורדת.

אופן ההכנה:

מפשירים את דפי הפילו במקרר לפי הוראות היצרן.
מחממים תנור ל 180 מעלות חום סטטי.
מניחים בקערה 3 ביצים וטורפים היטב.
תוך כדי מוסיפים שמן, חמאה מומסת, מלח ופלפל ומים. טורפים עד אחידות.

בקערה נפרדת מניחים את כל הגבינות ומערבבים.
משמנים תבנית במעט שמן זית ומניחים 2 דפי פילו. מהדקים בשוליים.
לוקחים 2 דפי פילו וטובלים אותם בבלילת הביצים ומניחים בתבנית. מניחים מעל מהגבינות בתפזורת.

מניחים דף פילו מעל הגבינות. לוקחים שוב 2 דפים וטובלים בבלילת הביצים ומניחים בתבנית. ושוב גבינות.
ממשיכים כך לעוד שכבה נוספת.
מניחים דף פילו מעל השכבה השלישית והאחרונה ומהדקים היטב.
בעזרת סכין חדה חותכים את הבורקס לריבועים.
את הבלילה שנותרה שופכים בעזרת כף על כל המגש.

מוסיפים שומשום ומכניסים לתנור.
אופים כ 45 דקות או עד הזהבה.

הערות למתכון:
להכנת מילוי עם תרד
קוצצים 400 גרם תרד שטוף.
מפוררים 250 גבינה בולגרית
ומוסיפים כ 150 גרם מוצרלה.
מערבבים היטב ומניחים בין השכבות במקום מילוי הגבינה.

כתיבת תגובה