סופגניות קלאסיות עם ריבה

אין חנוכה בלי סופגניות קלאסיות. למען האמת, בעיניי היא סמל החג מאז ומתמיד וכך תישאר.
עם השנים עברה הסופגנייה הקלאסית מיליון גלגולים ומילויים ועדיין הילדים (וגם אני) לא מוותרים עליה.
כילדה אני זוכרת את אמא שלי ז”ל מתוחה לקראת הכנת הסופגניות. האם ייצא פס לבן או לא? האם היא מוכנה מבפנים או שהכל בצק?
היא לא למדה מעולם קונדיטוריה והכל היה ניסוי וטעייה עד שהצליחה. וכך גם אני!
אפילו אגדיל ואומר שהפחד מכישלון מנע ממני להכין אותן שנים עד שהבנתי שהאימפולסיביות שלי היא הבעיה המרכזית!
זה אומר שלהכין סופגנייה צריך זמן וסבלנות. אין קיצורי דרך!!! טיפ ממני, הכינו את הבצק בלילה, עטפו את הקערה בניילון נצמד והכניסו למקרר להתפחה. בבוקר תוציאו את הבצק מהמקרר ולאחר חצי שעה תקרצו עיגולים ותמשיכו לפי המתכון. הפעולה הזאת תחסוך לכם בזמן ושהיית הבצק במקרר תטיב עם הסופגניות מאוד.
ההתפחה ככדורים חשובה מאוד. אל תחסכו בזמנים במיוחד אם הבצק קר.
בדקו את השמן שהוא לא עובר את ה 165 מעלות אחרת הסופגניות יישרפו מבחוץ ויהיו בצקיות מבפנים.
בכל מקרה, המתכון מתייחס להכנה מיידית ללא קירור כי אני יודעת שקשה לכם להתאפק רק בבקשה סבלנות!!!

המרכיבים:
500 גרם קמח לחם
60 גרם סוכר ( כ 4 כפות )
כף שמרים יבשים
2 ביצים L
200 מל מים/חלב
50 מל שמן/40 גרם חמאה
כפית מחית וניל
כף רום ( אלכוהול)
חצי כפית מלח
למילוי:

ריבה/שוקולד/ריבת חלב וכו’

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מניחים את כל המרכיבים לבצק. מערבלים על מהירות נמוכה בינונית במשך 10 דקות רצופות.

מתקבל בצק מעט דביק וזה בסדר, הוא מסתדר לאחר ההתפחה.
מורידים את הבצק למשטח עבודה משומן קלות ויוצרים כדור חלק.
מעבירים לקערה משומנת מעט! ומכסים בניילון נצמד.
מתפיחים עד הכפלת נפח ( כשעה ורבע עד שעה וחצי)
חותכים ניירות אפיה לריבועים.

מורידים את הבצק התפוח למשטח עבודה ומחלקים לכדורים במשקל 60-65 גרם כל אחד.
מניחים כל כדור על נייר אפייה ומתיזים מעט ספריי שמן על כל כדור. מכסים ומתפיחים עד הכפלת נפח ( כחצי שעה בחורף יותר )
אופציה נוספת:
מורידים את הבצק למשטח מקומח. בעזרת מערוך מרדדים למלבן גדול בעובי 3 סמ.
בעזרת קורצן עגול קורצים עיגולים ומניחים על ריבועי הנייר להתפחה עד הכפלת נפח.

שימו לב שהשמן לא חם מידי

מחממים שמן לטיגון עמוק עד ל 160 מעלות ומעבירים את הסופגניות לשמן עם ניירות האפייה ( ראו סרטון )
בעזרת מלקחיים מסירים את ניירות האפייה.
מטגנים את הסופגניות עד הזהבה עדינה משני הצדדים ומעבירים לרשת לצינון.
המילוי..
במידה וממלאים בריבה אז מפזרים קודם אבקת סוכר ואז מוסיפים ריבה.

סופגניות קלאסיות
בשבילי עם הרבה ריבה בבקשה


3 תגובה

  • נחום
    Posted 30 בנובמבר 2021 23:36 0Likes

    מתכון מושלם תודה

  • שני
    Posted 21 בדצמבר 2022 10:12 0Likes

    איזה אלכוהול אפשר אם לא רום

כתיבת תגובה