מרק ירקות

אחד המרקים שהכי מבוקשים אצלי בבית זה מרק ירקות. בחורף, פעם בשבוע קבוע וכן גם מדי פעם בקיץ.
נועם שלי אוהבת מרקים במיוחד. אוכל חם היא קוראת להם. ולמען האמת, מה יותר חם ומנחם מצלחת מרק?!
בגדול, מרק ירקות זה המרק שהכי קל להכין , תעקבו אחרי השלבים ותתאהבו.
אני מכינה את המרק הזה לרוב עם חלקי עוף ואפשר גם בלי, מה שבא לכם.
מה שכן חשוב, במידה והחלטתם להכין מרק עם עוף, אל תוותרו על שלב הצריבה של העוף.
התוצאה של הצריבה היא מניעת קצף בזמן הוספת המים וכמובן ציר משובח וטעם מרוכז.
אני רושמת לכם במתכון את הירקות שאני שמה אתם כמובן מוזמנים להוסיף/להוריד לפי טעמכם.
את הירקות אני חותכת לקוביות בכדי לזרז את זמן ההכנה וגם בכדי שכל אחד יאכל את הירקות שהוא אוהב.
אז הגשם הגיע לביקור קצר היום, בואו נעמיד פנים שיש יום חורפי ונכין מרק.

המרכיבים:
6 חלקי עוף נקיים מעור (שוקיים וירכיים)
400 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
2 קישואים בינוניים קלופים וחתוכים
דלורית בינונית קלופה וחתוכה לקוביות
1 בצל גדול קלוף וחתוך לקוביות קטנות.
1 תפו’א קלוף וחתוך לקוביות.
2 גזרים קלופים וחתוכים.
2 גבעולי סלרים (כולל העלים) חתוכים למקטעים.
רבע צרור כוסברה קצוץ.
רבע צרור פטרוזיליה קצוץ.
חצי כוס אטריות דקיקות למרק
מים רותחים עד כיסוי מלא של הירקות והעוף.
תבלינים:
כפית מחוקה כורכום
חצי כפית פלפל לבן/שחור
מלח לפי טעם אישי.
3-4 כפות שמן

אופן ההכנה:
בסיר עמוק למרק מחממים שמן ומוסיפים את הבצל. מטגנים כ 2 דקות.

אל תוותרו על השלב הזה, הוא הכרחי לטעם הסופי של המרק.

מוסיפים את חלקי העוף וצורבים היטב משני הצדדים.

מוסיפים את שאר הירקות למעט הכוסברה והפטרוזיליה.
מוסיפים תבלינים ומערבבים היטב.

מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי מלא של הירקות והעוף ועוד 2 ס’מ.
מכסים את הסיר ומנמיכים להבה לבינונית.

אטריות דקיקות למרק

מבשלים במשך שעה. מוסיפים את הירק והאטריות, מערבבים ומבשלים עוד רבע שעה.

בתאבון.


6 תגובה

  • גני
    Posted 21 באוקטובר 2022 11:49 0Likes

    היי
    את לא מנקה את הקצף שנוצר מהעוף?

    • ענת אלישע
      Posted 8 בנובמבר 2022 19:19 0Likes

      צריבת העוף נועדה למנוע את הקצף ואז אין מה להוציא

  • dudu
    Posted 1 בדצמבר 2022 10:41 0Likes

    אפשר במקום עוף להכניס בשר טו עצמות בקר לבישול? אם כן כמה זמן בישול אני צריך?

    • ענת אלישע
      Posted 4 בדצמבר 2022 19:36 0Likes

      עצמות בקר יכפילו את זמן הבישול. ממליצה לבשל בנפרד ולהוסיף למרק יחד עם הציר

  • מאיה
    Posted 19 בפברואר 2023 23:23 0Likes

    שלום ענת,
    אפשר לפרק את העוף מהעצמות לאחר הבישול ולהחזיר לסיר?

כתיבת תגובה