מרק חרירה

מרק חרירה הוא המרק!! יש בו הכל מהכל, קטניות, אטריות, חלבון ועוד.. מרק בריאות הצלחת אחת.
לרוב אני מכינה את החרירה עם קוביות בשר השנה הילדים ביקשו שאגוון ואכין להם עם עוף.
המתכון מתייחס לבשר שההכנה שלו קצת יותר מורכבת. ההכנה עם עוף היא הרבה יותר קלה, רושמת לכם הוראות הכנה בתחתית המתכון.

בא לי לשתף אתכם קצת בחוויה שלי ביום כיפור. כנערה והרבה שנים אחר כך סבלתי נורא בכיפור. צמתי כי צריך, כי חייב, כי ככה חונכתי, אין למה! ובהתאם לכך נראה יום הכיפורים שלי. ועיניתם את נפשותיכם כפול 20!! לפני כמה שנים חל טוויסט בעלילה.. הבנתי מה מהות יום הכיפורים באמת ולמה צמים כן למה. ומאז, כל שנה, אני מחכה לו שיבוא. זהו יום של התכנסות והתכוונות מלאה עבורי. בלי טלפונים, בלי מדיה , רק המשפחה ואני. זמן נפלא לשיחות נפש פנימיות וסביבתיות, הבנה של דברים שלא עצרנו לחשוב עליהם קודם.. למחול ולסלוח כי הכל הבל הבלים לצד הבריאות!! ומעל לכל מי אני היום ולאן אני הולכת? האם בדרך למטרה שהצבתי לעצמי או שאולי סטיתי.. חוץ מזה, זה זמן מעולה לשחק טאקי עם הילדים בכדי למשוך את הלילה עד כמה שניתן. זה לא משנה אם אתם צמים או לא העיקר שתהיו אנשים טובים!!

גמר חתימה טובה לכולם🤍

המרכיבים:
600 גרם בשר לבישול ארוך חתוך לקוביות (כתף/שריר)
כוס גרגירי חומוס מושרה (מומלץ קלוף לא חובה)
כוס עדשים ירוקות שטופות
2 בצלים גדולים קצוצים
3 גבעולי סלרי קצוצים
עגבנייה גדולה קלופה וקצוצה
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוסברה
כוס איטריות ביצים דקיקות

לתיבול:
כף רסק עגבניות,
חצי כפית פפריקה מתוקה
כפית שטוחה כורכום
מיץ מלימון שלם
חצי כפית פלפל לבן או שחור
כפית מלאה מלח (לפי טעם)
1.5 ליטר ציר בקר (מבישול הבשר) ואם אין אז מים
שליש כוס שמן

להסמכה:
2 כפות קמח לבן מהולות בחצי כוס מים

אופן ההכנה:
מחממים חצי מכמות השמן בסיר ומטגנים קלות בצל אחד קצוץ וגבעול סלרי.
מוסיפים את נתחי הבשר , מתבלים במלח ופלפל.
מטגנים את הבשר מכל הכיוונים עד השחמה ומוסיפים מים עד לכיסוי מלא של הבשר.

מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית כשעה וחצי/עד לריכוך מלא של הבשר.
בסיר נפרד (סיר עמוק למרק) מחממים את יתרת השמן ומוסיפים את הבצל הקצוץ השני והסלרי .
מטגנים קלות עד השקפה של הבצל.

מוסיפים את העגבניה וממשיכים לטגן עוד כ 5 דקות. מוסיפים את הקטניות וכל התיבול למעט מיץ הלימון ומערבבים היטב. מוסיפים כליטר וחצי מים ומביאים לרתיחה. מבשלים כשעה עד לריכוך של הקטניות. (במקביל לבישול הבשר) כשהבשר התרכך מוסיפים אותו לסיר המרק יחד עם הציר שלו.

מוסיפים כוסברה ופטרוזיליה קצוצים ואת מיץ הלימון. מבשלים כחצי שעה ומוסיפים את האיטריות..
מערבבים היטב את 2 כפות הקמח והמים עד שאין גושים.
מוסיפים את הבלילה למרק תוך כדי ערבוב!! מבשלים עוד 10 דקות



אופן ההכנה למרק חרירה עם עוף:
מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הבצל. לאחר כ 5 דק’ מוסיפים את העגבנייה הקצוצה ומערבבים.
מוסיפים את נתחי העוף וצורבים היטב משני הצדדים.
מוסיפים את הירק, החומוס, העדשים והתבלינים ומערבבים היטב.
מוסיפים מים (כמו בכל מרק) ומבשלים כשעה וחצי על להבה בינונית.
מוסיפים את האטריות ומבשלים עוד 10 דק’.
מוסיפים את בלילת הקמח והמים, מערבבים ומבשלים עוד כמה דק’.

6 תגובה

כתיבת תגובה