מרק חומוס פיקנטי

החורף כנראה מגיע הסופ”ש ומה יותר מתאים מצלחת מרק מנחמת?!
מרק חומוס הוא אחד המרקים היותר טעימים שיש. ניתן להכין אותו עם בשר ובלי..
הסוד הוא סבלנות! תנו למרק את הזמן שהוא צריך בכדי שהבשר וגרגירי החומוס יתרככו באיזי ויתמזגו אחד בשני.
כשמדובר בתבשילים עם זמן בישול ארוך אני מיד שולפת סיר לחץ. הוא מקצר לי את זמני הבישול בפחות מחצי!
שמים הכל בסיר ושלום על ישראל. יש מן רתיעה מעבודה עם סיר לחץ בגלל שבעבר, לפני המון שנים, סירי הלחץ לא היו כל כך בטיחותיים
אבל לא כך המצב היום. סירי הלחץ מאוד בטיחותיים והבישול בהם שומר את כל הוויטמינים והמינרלים שבאוכל.
כך או אחרת תוכלו לבשל איך שתרצו, זאת רק המלצה.

המרכיבים:
1 קג בשר בקר שפונדרה חתוך לקוביות /שריר (מס”8) /צלי כתף (מס’ 5) עוף/ הודו
3 כוסות גרגירי חומוס לאחר השרייה של 24 שעות במים.
1 בצל גדול קצוץ.
6 שיניי שום כתושות.
3 עגבניות גדולות קלופות וקצוצות.
גבעול סלרי קצוץ כולל העלים.

תבלינים:
כף גדושה פפריקה מתוקה.
כף שטוחה כמון.
חצי כפית פלפל לבן/ שחור.
כפית צ’ילי יבש גרוס
2 כפות רסק עגבניות
כף שטוחה מלח (לפי טעם)
5-6 כפות שמן זית.
2.5 ליטר מים.
חצי צרור כוסברה קצוץ.


אופן ההכנה:
בסיר עמוק מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצל הקצוץ.

מטגנים כ 3 דקות ומוסיפים את נתחי הבשר. צורבים היטב מכל הצדדים.

מוסיפים את השום הכתוש, רסק ואת התבלינים ומערבבים.

מוסיפים סלרי קצוץ ועגבניות קצוצות ומערבבים שוב.

מוסיפים את גרגירי החומוס ואת המים.
מערבבים, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים להבה.
מבשלים כשעתיים או עד שהבשר מתרכך. הקפידו לערבב את המרק במהלך הבישול.
בסוף הבישול מוסיפים את הכוסברה הקצוצה, מערבבים ולאחר 5 דקות אוכלים בתאבון.

לבישול בסיר לחץ:
אופן ההכנה זהה לחלוטין כמו בסיר רגיל. מוסיפים מים עד הגובה המקסימלי המותר בסיר הלחץ שלכם.
מביאים לרתיחה ונועלים את הסיר.
מבשלים 35-40 דקות מרגע יציאת סילון הלחץ.

הערות למתכון:
ניתן להכין את המרק ללא בשר בכלל בדיוק לפי אותן ההוראות.
מבשלים עד ריכוך מלא של החומוס.
ניתן להשתמש בחומוס קפוא מהסופר.

כתיבת תגובה