מרק אפונה

סוף סוף יום חורפי כמו שצריך! וכיאה ליום כזה חובה סיר מרק.
הפעם הלכתי על מרק אפונה. לפני שנעבור למתכון כמה טיפים ממני אליכם.
הטעות הנפוצה הראשונה עם מרק אפונה היא ההשרייה.
הרבה אנשים רגילים להשרות אפונה במים כיאה לקטניות ולא פעם לילה שלם!
אפונה יבשה לא משרים אפילו לא דקה!!! בכל רגע שאתם משרים את האפונה אתם גורמים לתהליך של הנבטה ומכאן הקושי שלה להתרכך במרק.
כל מה שצריך לעשות הוא לשטוף אותה היטב לסנן ולמרק.. תנסו ותבינו.
אני מאוד אוהבת להוסיף למרק עצמות בקר. הם מוסיפים טעם ומרקם מטורפים.
הקפצתי את גבריאל הקצב שלי הבוקר ותוך שעה היו אצלי עצמות בקר מנתח אונטריב.
יש אפשרות למרק פרווה, פשוט לא להוסיף את העצמות. השאר כרגיל.



המרכיבים:
500 גרם אפונה יבשה
2-3 עצמות בקר
1 בצל גדול קצוץ.
2 גבעולי סלרי קצוצים כולל העלים
גזר גדול קלוף וחתוך לטבעות
לפת בינונית שטופה היטב וחתוכה לקוביות.
כף שטוחה מלח
חצי כף פלפל
חצי כף כורכום
3-4 כפות שמן

אופן ההכנה:

בסיר עמוק מחממים שמן ומוסיפים בצל.
לאחר כ 5 דק’ מוסיפים את עצמות הבקר ומטגנים היטב מכל הצדדים.

מוסיפים את שאר הירקות , התבלינים והאפונה (לשטוף ולסנן קודם)
מערבבים היטב ומוסיפים כ 2.5 ליטר מים.

מביאים לרתיחה ומכסים את הסיר. מבשלים כשעה ורבע.
הקפידו לערבב בין לבין. מוציאים את העצמות ומתקנים תיבול לפי הצורך.

מי שאוהב מרקם חלק יותר מוזמן לטחון מעט עם מוט בלנדר.

מרקם טבעי
לאחר טחינה

כתיבת תגובה